Zoete baksels maken met groenten is hartstikke populair! Wist je dat je ook heerlijke yoghurt taartjes kunt maken met Cannellini bonen?
Met dit Ananas Perzik kokos yoghurt taartje waan je je binnen no-time in tropische sferen! Erg lekker als ontbijt, maar ook een goed vullende snack. Door de eiwit blijf je lekker lang vol zitten. Dit recept is voor 3 taartjes en je kunt ze zo’n 4 dagen in de koelkast bewaren en nog langer als je ze invriest! Geen eiwitpoeder in huis? Vervang deze dan door amandelmeel of kokosmeel!
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: glutenvrij, eiwitrijk, vegetarisch, suikerarm (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat sulfiet, ei, noten (amandel) en melk. Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin Amandelmeel
Porties: 3
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 144 kcal
- Eiwit: 15,6 gram
- Koolhydraten: 12,6 gram
- waarvan suiker: 5,9 gram
- Vet: 2 gram
TIP! maak een prop van een stuk bakpapier. Houd deze onder de kraan en maak goed nat. Knijp de prop bakpapier goed uit. Het is nu een slap stuk papier geworden dat je makkelijk in het bakvormpje kan leggen.
Recept & Fotografie: Emily – Zonder Fratsen
zonder-fratsen.nl
Ananas perzik yoghurt taartjes
Ingrediënten
- 120 gram cannellini bonen
- 3 eiwitten
- 25 gram eiwitpoeder (je kunt dit ook vervangen met amandel of kokosmeel)
- 20 gram Sukrin Amandelmeel
- 100 gram magere (0% vet) en suikervrije vruchtenyoghurt smaak perzik
- 50 gram ananas
- 50 gram perzik
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Bekleed drie eenpersoons bakvormpjes met bakpapier.
- Maal de cannellinibonen in een keukenmachine samen met de eiwitten tot een gladde massa. Geen keukenmachine, dan kan het ook gewoon met een staafmixer!
- Voeg het eiwitpoeder en amandelmeel toe en meng goed met elkaar.
- Verdeel het beslag over de taartvormpjes en giet er de magere vruchtenyoghurt overheen.
- Leg er de stukjes ananas en perzik op.
- Bak zo'n 30 minuten in de oven.
- Laat de taartjes rustig afkoelen in de bakvorm en smullen maar!