Van brownies zijn er ontelbare recepten op het internet te vinden. Ook wij hebben verschillende varianten en kunnen eerlijk gezegd niet zo goed kiezen welke we nu het aller-aller-aller lekkerste vinden! Deze variant van Foodlies maakt sowieso kans!
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: vegetarisch, glutenvrij, ketodieet (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat ei, melk, noten (amandel en walnoot) en soja. Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin chocolade, Sukrin Amandelmeel, Sukrin
Porties: 14
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 203 kcal
- Eiwit: 8,8 gram
- Koolhydraten: 6,5 gram
- waarvan suiker: 4,6 gram
- Vet: 14 gram
TIP! Dol op brownies? Probeer dan ook eens dit recept voor Brownies met chocolade ganache!
Recept & Fotografie: Foodlies
Brownies met banaan en walnoten
Van brownies zijn er ontelbare recepten op het internet te vinden. Ook wij hebben verschillende varianten en kunnen eerlijk gezegd niet zo goed kiezen welke we nu het allerlekkerste vinden! Deze variant van Foodlies maakt sowieso kans!
Ingrediënten
- 2 bananen
- 150 gram Sukrin Amandelmeel
- 2 eieren
- scheutje melk
- 40 gram cacao
- 50 gram kokosolie
- 80 gram pure chocolade (70%)
- 100 gram Sukrin chocolade
- 30 gram Sukrin
- 75 gram walnoten
- 2 tl bakpoeder
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Prak de bananen met een vork fijn. Dit gaat het gemakkelijkst wanneer je rijpe bananen hebt.
- Smelt de kokosolie in een pan en voeg 30 gram pure chocolade toe.
- Klop de eieren los in een aparte bak en voeg een scheutje melk toe.
- Voeg nu de gesmolten chocolade aan de eieren toe en meng daarna goed met de geprakte banaan.
- In een aparte kom voeg je het amandelmeel, de cacao, Sukrin, walnoten en bakpoeder door elkaar.
- Smelt de overige chocolade en voeg deze ook toe. Meng nu alles goed met elkaar tot je een glad en nat deeg hebt.
- Vet een bakblik in met wat kokosolie of bakspray en stort het chocolade mengsel hierin.
- Bak in ongeveer 35 minuten gaar.