Wist je dat je heel eenvoudig heerlijke chocoladekoekjes kunt maken zonder deeg? Dat bewijzen deze deegloze Chocolate Chip Cookies maar weer! Een smaakexplosie in je mond, want wat een bijzondere combinatie: avocado en koekjes! De cookies zijn heerlijk van smaak en ook nog eens super gezond. Ze zijn snel gemaakt en heerlijk om ‘s avonds bij de tv op te peuzelen of om in stukjes te breken en door de yoghurt te roeren. Met deze smaakvolle deegloze Chocolate Chip Cookies kun je eindeloos variëren. En je kunt de koekjes tot wel vijf dagen in de koelkast bewaren!
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: vegetarisch, suikerarm, glutenvrij, ketodieet (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat pinda en melk. Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin Siroop Gold, Sukrin Melkchocolade
Porties: 10
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 224 kcal
- Eiwit: 6,9 gram
- Koolhydraten: 6,3 gram
- waarvan suiker: 2,8 gram
- Vet: 16,4 gram
Deegloze Chocolate Chip Cookies met avocado
Ingrediënten
- 1 rijpe avocado
- 60 ml Sukrin FiberSirup
- 125 gram 100% pindakaas
- 1/2 banaan
- 125 gram cacaopoeder
- 125 gram Sukrin Melkchocolade of pure chocolade
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C. Leg een vel bakpapier op de bakplaat en vet deze een beetje in met kokosolie of een andere olie naar keuze.
- Hak de chocolade in stukjes en verdeel de hoeveelheid in tweeën.
- Doe de avocado, Sukrin FiberSirup, de pindakaas, de halve banaan en het cacaopoeder in een keukenmachine en zet de machine aan. Zorg ervoor dat het mengsel lekker smeuïg en plakkerig wordt.
- Doe het mengsel in een kom en voeg de helft van de stukjes chocolade toe.
- Schep met een lepel iedere keer een beetje van het mengsel op de bakplaat. TIP: om ervoor te zorgen dat het mengsel niet blijft plakken aan de lepel, maak je te onderkant van de lepel nat met koud water en wrijf je dit over iedere cookie.
- Druk de cookies plat met de onderkant van een vochtige lepel.
- Voeg nadat je de cookies op de bakplaat hebt gelegd de andere helft van de chocoladestukjes toe.
- Stop de cookies in de oven voor ongeveer 20 tot 25 minuten.
- Hoe korter je de koekjes in de oven doet, hoe meer fudgy ze zullen zijn. Het zijn geen krokante cookies maar echte lekkere fudgy chocolate chip cookies. En ze zijn ook nog eens mega gezond!
- Haal de koekjes uit de oven en laat ze even afkoelen. Bewaar de cookies tot wel 5 dagen in de koelkast in een afgesloten bakje.