Een echte klassieker, maar dan in een nieuw jasje! De vulling is gemaakt met onder andere hüttenkäse en lijkt daardoor nog het meest op een clafoutis! Door het gewone meel te vervangen door amandelmeel zorg je voor een extra intense smaak! Deze suikervrije appeltaart met amandelmeel is de ideale lekkernij!
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: eiwitrijk, vegetarisch (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat gluten, ei, noten (amandel) en melk. Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin Amandelmeel, Sukrin Gold
Porties: 10
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 135 kcal
- Eiwit: 12,5 gram
- Koolhydraten: 8,9 gram
- waarvan suiker: 7,4 gram
- Vet: 4,5 gram
TIP! Wordt de taart wel erg bruin? Dek hem dan op het laatst losjes af met wat aluminium folie! Zo kan hij nog wel garen, maar wordt hij niet te bruin.
Recept suikervrije appeltaart met amandelmeel
Eiwitrijke appeltaart met amandelmeel
Een echte klassieker, maar dan veel gezonder. Deze appeltaart is namelijk eiwitrijk!
Ingrediënten
- 2 eieren
- 125 gram Sukrin Gold
- 1,5 tl bakpoeder
- 1 tl vanille extract
- 200 gram Sukrin Amandelmeel
- 1 el gesmolten boter
- 80 gram Hüttenkäse
- 100 ml melk
- 4-5 appels
- 3 el Surin Gold
- 3 tl kaneel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Vet de bodem en de rand van de springvorm in met boter.
- Mix de Sukrin Amandelmeel, Sukrin Gold, eieren, bakpoeder, vanille extract, boter, melk en hüttenkase tot een glad en samenhangend deeg.
- Vul de vorm (bodem en de rand) met een laag deeg.
- Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in dunne partjes.
- Meng de appels met het kaneel en de Sukrin Gold.
- Verdeel de appel partjes netjes over het beslag en bak de taart in de oven voor ongeveer 50 minuten.