Soms kom je recepten online tegen die je gewoon moet delen! Zo ook dit recept voor eiwitrijke banaan kokos cakejes van Zonder Fratsen. Met maar 7 ingrediënten is dit heel gemakkelijk te maken. Zoals je misschien al gewend bent van Zonder Fratsen is dit cakeje laag in calorieën: slechts 80,9 kcal. Dit betekent niet dat het cakeje niet vult, door de 5 eiwitten en het eiwitpoeder in dit beslag heb je lang een vol en verzadigd gevoel. Voeg ook eens wat kaneel of speculaaskruiden toe aan dit eiwitrijke cakeje voor wat extra kruidigheid en pit!
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: glutenvrij, eiwitrijk, vegetarisch (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat ei, sulfiet, melk en soja. Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin Kokosmeel
Porties: 12
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 88 kcal
- Eiwit: 7,7 gram
- Koolhydraten: 10,3 gram
- waarvan suiker: 5,7 gram
- Vet: 1,1 gram
TIP! Waarschijnlijk vind je dit suikervrije recept voor banaanmuffins ook heerlijk!
Recept & Fotografie: Emily van Zonderfratsen
Eiwitrijke banaan kokos muffins
Soms kom je recepten online tegen die je gewoon moet delen! Zo ook dit recept voor eiwitrijke banaan kokos cakejes van Zonder Fratsen. Met maar 7 ingrediënten is dit heel gemakkelijk te maken.
Ingrediënten
- 3 flinke bananen of 4 kleintjes (385 gram)
- 5 eiwitten van middelgrote eieren (180 gram)
- 1 blik canellinibonen (afgespoeld en uitgelekt 250 gram)
- 25 gram Sukrin Kokosmeel
- 60 gram eiwitpoeder (whey) met kokos smaak
- snuf zout
- 5 gram kokosrasp
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Pel de bananen, doe ze samen met de uitgelekte canellini bonen en de eiwitten in een keukenmachine of mix fijn met een staafmixer.
- Voeg het onvette kokosmeel, snuf zout en het eiwitpoeder toe en meng tot je een homogene gladde massa hebt.
- Verdeel het beslag in een (silicone) tray of over cupcake vormpjes. En bestrooi met de kokosrasp.
- Bak de cakejes in zo'n half uur gaar.
- Je kunt de cakejes zo'n 5 dagen in de koelkast bewaren en invriezen kan ook! Maak er dus een hoop tegelijk, dan heb je voor iedere dag zo'n lekker en gezond cakeje!