Wie houdt er niet van cheesecake? Deze cheesecake is heerlijk, vooral in combinatie met rood fruit! Dit recept bevat minder suikers, koolhydraten en vetten dan een reguliere cheesecake.
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: ketodieet, vegetarisch, suikerarm (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat melk, gluten, ei en noten (amandel). Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin en Sukrin Icing
Porties: 14
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 211 kcal
- Eiwit: 7,9 gram
- Koolhydraten: 4 gram
- waarvan suiker: 2,3 gram
- Vet: 17,5 gram
TIP! Lekker met een kleine beetje poedersuiker of extra geraspte citroenschil!
Gebakken cheesecake
Wie houdt er niet van cheesecake? Deze cheesecake is heerlijk, vooral in combinatie met rood fruit! Dit recept bevat minder suikers, koolhydraten en vetten dan een reguliere cheesecake.
Ingrediënten
- 115 gram boter
- 35 gram tarwemeel
- 100 gram amandelmeel
- 3 tl Sukrin
- 2 eigeel
- 250 gram cream cheese
- 200 ml zure room
- 200 ml Sukrin Melis
- 4 eieren
- 1/2 citroen, sap en geraspte citroenschil
- frambozen of ander rood fruit
Instructies
- Mix alle ingrediënten voor de bodem samen.
- Giet het deeg in een cakevorm van 24 cm.
- Bak de bodem gedurende 15 minuten op 200°C.
- Meng ondertussen de ingrediënten voor de vulling tot een gladde mix.
- Giet het mengsel op de voorgebakken bodem.
- Bak de gehele cheesecake voor 45 minuten op 150°C totdat de vulling steviger is.
- Decoreer met rood fruit.