Dit recept komt hoogstwaarschijnlijk bij je favoriete recepten te staan. Deze brownies zijn super lekker! Je hebt voor dit recept van de Zweedse blog bakasockerfritt niet eens zoveel ingrediënten nodig, zo bevat de karamellaag slechts room, zeezout en Sukrin Gold Siroop. Deze siroop heeft van zichzelf al een Karamelachtige smaak en geeft een heerlijke sticky structuur. We snappen dat je nu niet langer kunt wachten om aan de slag te gaan met dit recept! Dus gauw beginnen!
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: suikerarm, vegetarisch, ketodieet (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat ei, melk en gluten. Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: , Sukrin Melkchocolade, Sukrin Gold Siroop, Sukrin Gold
Porties: 10
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 194 kcal
- Eiwit: 2,7 gram
- Koolhydraten: 2,1 gram
- waarvan suiker: 1,7 gram
- Vet: 18,8 gram
TIP! Geen zin om iedere keer zo lang bezig te zijn met het maken van karamel? Maak extra veel en bewaar dit in een potje of afgesloten doos. De volgende keer hoef je het dan alleen nog maar even te verwarmen!
Recept & Fotografie: bakasockerfritt
Brownies met caramel & zeezout
Ingrediënten
- 2 eieren
- 50 gram Sukrin Chocolade
- 35 gram (room)boter
- 2-3 el Sukrin Gold
- 1-2 el cacao
- 1 tl vanille essence
- 3 flinke el Sukrin Fibersirup Gold
- 370 ml room
- beetje zeezout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Smelt de boter met de chocolade. Dit kan au bain marie, maar gaat ook prima in de magnetron. Zorg dat het niet te heet wordt!
- Klop de eieren luchtig samen met de Sukrin Gold. Voeg daarna ook de overige ingrediënten van het brownie mengsel toe.
- Giet het beslag in een kleine ovenschaal en dek af met aluminiumfolie. Bak zo'n 12-14 minuten. Verwijder daarna uit de oven en laat afkoelen.
- Wanneer de brownie in de oven staat begin je met de karameltopping. Zet hiervoor een pannetje op het vuur en voeg de room en de Sukrin Fibersirup Gold toe. Laat zo'n 45 minuten sudderen in een pan tot deze is ingedikt.
- Schenk de karamel over de ietwat afgekoelde brownie en wacht tot deze een beetje is afgekoeld. Verdeel er dan gelijkmatig wat snippers grof zeezout over.