Deze maistaartjes van Lean Living Girl zijn echt top! De mais popt in je mond en de avocado salsa is echt verrukkelijk. Door dit gerechtje te combineren met een gepocheerd ei, heb je gelijk je portie proteïne binnen. Eieren pocheren moeilijk? Helemaal niet! Volg onderstaande stappen en je zult zien dat het voor jou ook een koud kunstje is om het perfecte gepocheerde ei te maken. Het kokosmeel zorgt ervoor dat de maistaartjes glutenvrij zijn en extra veel vezels bevatten. Dat maakt deze mais taartjes ideaal voor bij de brunch, lunch of je zondagse ontbijt!
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: vegetarisch, glutenvrij, ketodieet, suikerarm (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat ei en melk. Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin kokosmeel
Porties: 5
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 316 kcal
- Eiwit: 14,4 gram
- Koolhydraten: 8 gram
- waarvan suiker: 6,4 gram
- Vet: 23,5 gram
TIP! Als je het water eerst roert voordat je de eieren erin doet, blijven de eieren makkelijker bij elkaar!
Recept & Fotografie: Lean Living Girl
Mais taartjes met avocado en gepocheerd ei
Ingrediënten
- 2 rijpe avocado's
- 1/4 rode ui
- 1 limoen
- snuf zeezout
- gemalen peper
- chilivlokken
- 90 gram mais uit pot of blik (uitgelekt)
- 35 gram Sukrin kokosmeel
- 3 eieren
- 1 tl bakpoeder
- 1 lente-ui
- 150 ml melk
- 1 tl kokosolie
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- zout en peper naar smaak
- 5 eieren
- 1 el appelazijn
- zout en peper naar smaak
Instructies
- Snijd de avocado en de ui fijn en doe in een kom
- Mix met de sap van de limoen en prak de avocado fijn met een vork.
- Voeg de kruiden en het peper en zout toe en zet weg in de koelkast.
- Voeg langzaam de melk toe totdat je een beslag zonder klontjes hebt.
- Voeg de lente-ui en de mais toe.
- Verhit een pan met een goede anti aanbaklaag en laat daar de kokosolie goed heet in worden.
- Maak met twee lepels rondjes van het beslag en bak deze in de pan.
- Bak zo'n 2-3 minuten per kant.
- Breng ondertussen in een andere pan water aan de kook en voeg de appelazijn toe.
- Breek de eieren in het water. Doe dit per ei.
- Kook de eieren zoals jij wilt. Wij koken ze meestal zo'n 3 minuten, zodat het eigeel nog zacht is.
- Maak af met wat chili vlokken en zout en peper.
- Maak de maistaartjes op door eerst een maistaartje, dan een laagje avocado en dan een ei op elkaar te stapelen.