Regelmatig zie je bij ons zoete gerechten voorbij komen. Minder vaak zie je hartige recepten met Sukrin. Toch kan je Sukrin ook prima verwerken in je diner. Vooral de bakmelen van Sukrin zijn hier erg geschikt voor, omdat deze ontvet zijn, maar wel heel goed wat extra proteïne aan je maaltijd kunnen toevoegen. Deze paleo courgettes kun je heerlijk maken bij een stukje kip, vis of vleesvervanger. Onze ervaring is dat kinderen dit ook erg lekker vinden! Ideaal dus om als groente te serveren bij je maaltijd.
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: suikerarm, vegetarisch, glutenvrij, ketodieet, eiwitrijk (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat ei. Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin Kokosmeel
Porties: 4
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 123 kcal
- Eiwit: 6,2 gram
- Koolhydraten: 6,2 gram
- waarvan suiker: 5,7 gram
- Vet: 6,7 gram
TIP! Heerlijk te combineren met dit recept voor Heek met een Meditteraans korstje!
Paleo courgette met komijn en kokosbloem
Ingrediënten
- 2 grote courgettes
- 1 ei
- 50 gram Sukrin Kokosmeel
- 1 el komijn
- kokosvet om in te bakken
- snuf zout
Instructies
- Snijd redelijk dikke plakken van de courgette van ongeveer een halve cm dik.
- Meng in een diep bord het kokosmeel, de komijn en het zout goed met elkaar.
- In een ander diep bord klop je het ei goed los.
- Haal de courgette schijfjes één voor één eerst door het losgeklopte ei en vervolgens door het meel.
- Smelt in een koekenpan met goede anti aanbaklaag een eetlepel kokosvet en bak de courgettes mooi goudbruin. De courgettes zijn gaar wanneer deze aan de buitenkant mooi bruin zijn en van binnen lekker zacht.