Wat is er lekkerder dan zelfgemaakte (suikerarme) jam op je boterham?! Volg dit eenvoudige recept voor suikerarme jam en je hebt de ideale spread voor op je boterham, toast, cracker of door je yoghurt! Suiker zorgt normaal voor een lange houdbaarheid bij jam, doordat deze jam geen suiker bevat, is hij helaas ook minder lang houdbaar! Maar dat hoeft helemaal geen probleem te zijn, want wedden dat je deze zelfgemaakte jam zo lekker vindt dat je hem binnen een mum van tijd op hebt?! Het verschil met jam die je in de supermarkt koopt? Maar liefst 63% meer fruit en zonder toegevoegde suikers! Dat betekent dat je per 100 gram slechts 27 kcal weg smult!
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: eiwitrijk, suikerarm, vegetarisch, veganistisch, glutenvrij, proteïnedieet (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: geen. Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin
Porties: 60
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 6 kcal
- Eiwit: 0,4 gram
- Koolhydraten: 0,9 gram
- waarvan suiker: 0,9 gram
- Vet: 0 gram
TIP! Zijn aardbeien niet in het seizoen? Maak deze jam dan met bevroren aardbeien!
Zelfgemaakte suikervrije aardbeienjam
Wat is er lekkerder dan zelfgemaakte (suikervrije) jam op je boterham? Volg dit eenvoudige recept voor suikervrije jam en je hebt de ideale spread voor op je boterham, toast, cracker of door je yoghurt!
Ingrediënten
- 1 kg aardbeien
- 200 gram Sukrin
- 30 gram pectine
Instructies
- Zet jampotjes klaar die goed schoon (uitgekookt!) zijn.
- Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Verwijder beschadigingen en aardbeien die beurs zijn.
- Doe de aardbeien in een pannetje en breng kort aan de kook.
- Voeg de pectine toe en laat ongeveer 2 minuutjes borrelen, terwijl je roert.
- Doe de Sukrin ook in de pan en roer goed tot alles met elkaar gemengd is. Laat een tijdje doorkoken totdat de Sukrin goed is opgenomen en alles goed doorgekookt is.
- Doe de jam in de schone en hete jampotjes. Schroef de deksel er goed op en laat op z'n kop goed afkoelen.
- Bewaar in een koele en donkere plaats.