Wil jij je ochtend of middag starten met lekkere suikerarme keto kaneelbroodjes? Deze kaneelbroodjes bevatten een bron van eiwitten en kosten niet veel tijd om voor te bereiden. Dit recept hebben wij van Sugar-Free Mom. Dus wil jij zorgeloos genieten van heerlijke kaneelbroodjes, dan is dit recept perfect voor jou.
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: ketodieet, vegetarisch, suikerarm (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat melk, ei en gluten. Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin Gold, Sukrin Kokosmeel
Porties: 20 kaneelbroodjes
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 237 kcal
- Eiwit: 10,1 gram
- Koolhydraten: 4 gram
- waarvan suiker: 3,1 gram
- Vet: 18,9 gram
TIP! Het overgebleven mix kaneel suiker kan je nog over de roomkaas glazuur strooien.
Koolhydraatarme keto kaneelbroodjes
Wil jij je ochtend of middag starten met lekkere suikervrije keto kaneelbroodjes? Deze koolhydraatarme kaneelbroodjes kosten niet veel tijd om voor te bereiden en bevatten weinig koolhydraten.
Ingrediënten
- 300 gram roomkaas
- 2 eieren
- 1 lepel vanille extract
- 1/2 lepel vanille stevia (vloeibaar)
- 2 of 600 bollen of gram mozzerella of geraspte mozzerella
- 250 gram Sukrin Kokosmeel
- 1/2 lepel xanthaangom
- 1/4 lepel zout
- 1 tl bakpoeder
- 55 gram Sukrin Gold
- 115 gram gesmolten boter
- 75 gram Sukrin Gold
- 2 lepels kaneel
- 3 tl heavy cream
- 85 gram roomkaas
- 1 tl Sukrin Gold
- 1/2 lepel vanille extract
Instructies
- Verwarm de oven voor op 205°C.
- Gooi de mozzarella en roomkaas samen in een kommetje en zet het voor 2 minuten in de magnetron. Roer het totdat het een glad beslag is.
- Voeg alle ingrediënten bij de kaas en mix alles samen tot het goed, stevig beslag is.
- Rol het deeg uit op een bakpapier en pak een bakpapier aan de bovenkant omdat het deeg best plakkerig is.
- Snij het in deeg in 12 strips en zet het apart.
- Mix de gesmolten boter, Sukrin Gold en kaneel en gebruik de helft om het op de strips te smeren.
- Rol de strips op en zet het in de muffin tray (smeer/spuit deze eerst in met boter)
- Bak het ongeveer 15 tot 18 minuten.
- Gooi alles voor het glazuur in een blender en laat het mixen totdat het helemaal glad is.
- Haal de kaneelbroodjes uit de oven en smeer het glazuur aan de bovenkant.
- Eet smakelijk!