Hoe maak je zelf ijs? Dat is een vraag die we wel vaker krijgen. IJs kun je maken met een ijsmachine, maar als je deze niet hebt en deze ook niet wilt aanschaffen, kun je ook heel goed zelf ijs maken.
Volg onderstaand recept van de Deense blog ravfood.com en ontdek hoe jij ook zelf gemakkelijk ijs maken kunt. Dit suikervrije hazelnotenijs is echt verrukkelijk! We moeten zeggen dat het wel redelijk zoet is, houd je niet zo van zoet? Gebruik dan de helft van de Sukrin Ahorn Syrup. De smaak van dit ijs haal je vooral uit de geroosterde hazelnoten en de Sukrin Gold. Het wordt heerlijk romig door de combinatie van slagroom met volle melk. Ga snel aan de slag en geniet zelf ook van dit suikervrije hazelnoten ijs.
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: ketodieet, vegetarisch, suikerarm (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat gluten, ei, noten (hazelnoot) en melk. Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin Ahornsiroop, Sukrin Gold
Porties: 12 bolletjes
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 167 kcal
- Eiwit: 3,5 gram
- Koolhydraten: 2,2 gram
- waarvan suiker: 1,7 gram
- Vet: 14,6 gram
TIP! Voeg ook eens andere noten aan dit ijs toe zoals walnoten en maak het ijs helemaal af met de karamelachtige smaak van Sukrin Gold Siroop!
Recept & foto: ravfood.com
Hazelnoten ijs | Zelf gemakkelijk ijs maken
Ontdek hoe je zelf gemakkelijk ijs kunt maken. Dit suikervrije hazelnotenijs is echt verrukkelijk!
Ingrediënten
- 150 gram hazelnoten
- 4 eigelen
- 70 gram Sukrin Gold
- 85 gram Sukrin Fiber Syrup
- 170 gram slagroom
- 150 ml volle melk
- 1/4 tl Xanthaan Gom (optioneel)
- verse frambozen om te garneren
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en verspreid daarop de hazelnoten. Bak de hazelnoten zo'n 5 minuten in de oven tot ze verkleuren. Blijf er bij staan, want ze verkleuren snel!
- Laat de nootjes afkoelen en schuur ze tegen elkaar om de bruine velletjes te verwijderen.
- Maal de helft van de nootjes, hak de andere helft grof.
- Mix de eigelen met Sukrin Gold grondig.
- Pak een sauspannetje en breng daarin de melk, slagroom en de Fiber Syrup aan de kook.
- Meng het hete mengsel met het ei/suikermengsel en mix goed.
- Voeg de Xanthaan Gom toe om het mengsel te stabiliseren.
- Zet het ijsmengsel op het vuur en verwarm. Zorg dat het niet kookt! Haal dan van het vuur af.
- Meng de hazelnoten door het mengsel, houd er een paar achter om te garneren.
- Doe het mengsel in een ijsmachine. Heb je geen ijsmachine? Laat dan afkoelen en doe in een grote bak in de vriezer.
- Als je geen ijsmachine hebt, roer dan het ijs regelmatig om. Zo voorkom je ijskristallen.
- Schep in champagne glazen en zet nog even terug in de vriezer.
- Haal ze net voor het opdienen uit de vriezer en garneer met frambozen of andere besjes en wat gehakte hazelnoten.