Dit zijn gerust de ultieme crackers voor ieder feestje te noemen! Licht zout, knapperig en heerlijk als tussendoortje. Perfect te combineren met allerlei smeersels, maar ook heel lekker om zo op te eten! Met maar liefst 33,5 gram proteïne per 100 gram zijn deze crackers ook nog eens heel vullend en kun je ze bijvoorbeeld ook meenemen in je broodtrommel naar werk of school!
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: suikerarm, vegetarisch, glutenvrij, eiwitrijk, ketodieet (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat noten (amandel), sesam en ei. Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin Amandelmeel, Sukrin, Sukrin FiberFin
Porties: 12
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 120 kcal
- Eiwit: 11,3 gram
- Koolhydraten: 3 gram
- waarvan suiker: 1,4 gram
- Vet: 6,3 gram
TIP! Heerlijk met homemade hummus!
Amandel sesam crackers
Dit zijn gerust de ultieme crackers voor ieder feestje te noemen! Licht zout, knapperig en heerlijk als tussendoortje. Perfect te combineren met allerlei smeersels, maar ook heel lekker om zo op te eten!
Ingrediënten
- 200 gram Sukrin Amandelmeel
- 100 gram sesamzaadjes
- 2 eiwitten
- 2 el Sukrin FiberFin
- 1 el Sukrin
- snuf zout + wat om eroverheen te gooien
Instructies
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 180°C.
- Mix alle droge ingrediënten.
- Breek de eieren en voeg de eiwitten toe aan het mengsel. Voeg een snuf zout toe.
- Maak van het deeg balletjes en druk ze plat op de bakplaat met bakpapier tot dunne crackers. Dit gaat het makkelijkste met natte vingers of met de achterkant van een vochtige lepel. Strooi er nog wat zoutvlokken/korrels overheen.
- Bak in zo'n 20 minuten gaar. Let goed op dat de crackers niet te bruin worden. Als dit het geval is, plaats de crackers dan lager in de oven op een lagere temperatuur.
- Haal de crackers voorzichtig uit de oven en laat afkoelen op een rek, zo worden ze lekker knapperig!