Wat is kokosmeel?
Kokosmeel is een zachte meel die is gemaakt uit gedroogde kokosvrucht. Het meel wordt vaak verward met kokosrasp, echter is dit een andere substantie. Kokosmeel dient niet als het geven van smaak aan een gerecht maar dient echt als meelvervanger. Hierdoor kunnen mensen met een glutenallergie, diabetici of mensen die een bepaald dieet volgen dit product gewoon nuttigen zonder last te krijgen van vervelende symptomen.
Waar gebruik je kokosmeel voor?
Kokosmeel wordt gebruikt als meelvervanger in verschillende baksels. De glutenvrije meelvervanger bevat veel vezels dus draagt bij aan een gezonde leefstijl en een betere stoelgang. De zoete smaak van kokosmeel zorgt ervoor dat je het gemakkelijk kunt toevoegen aan cake, taart, pannenkoeken of koekjes. De smaak van kokos is erg overheersend waardoor je baksel automatisch naar kokos zal smaken. Op deze manier tover je je rijkelijk smakelijke baksels op tafel die ook nog eens gezond zijn.
Hoe wordt kokosmeel gemaakt?
Waarom is bakken met kokosmeel gezond?
- Glutenvrij, daarmee ideaal voor mensen die een glutenvrij dieet volgen
- Vezelrijk, hierdoor heb je lang een vol gevoel en het is goed voor de vertering
- Lage Glycemische Index, hierdoor krijg je geen pieken in je bloedsuikerspiegel en is daarmee zeer geschikt voor mensen met diabetes.
- Ideaal voor wie vegetarisch en veganistisch eet
- Studies wijzen uit dat kokosmeel het slechte cholesterol LDL kan verlagen.
- De goede MCT vetten in kokosmeel geven een boost aan je metabolisme, dit kan gewichtsverlies stimuleren.
- Kokosmeel bevat vele mineralen die helpen bij de bouw en het behoud van sterke botten en huid.
Hoe lang is kokosmeel houdbaar?
Wanneer je kokosmeel aanschaft en je wilt bakken met kokosmeel dan is het handig om eerst na te gaan tot wanneer de kokosmeel houdbaar is. Als dit niet op de verpakking staat, kun je ervan uitgaan dat de kokosmeel ongeveer een jaar houdbaar is mits je de verpakking goed afsluit en op een droge en koele plek bewaard. Check tussendoor goed of de kokosmeel nog goed is. Dit kan je doen door aan het meel te ruiken.
Hoe bakken met kokosmeel?
Wil je gaan bakken met kokosmeel? Dan raden we je aan om de volgende tips op te volgen zodat je gegarandeerd geniet van de beste en lekkerste baksels van Sukrin. Kokosmeel is namelijk erg vezelrijk en zal vochtige ingrediënten erg snel absorberen. Als je een recept volgt waarin gewoon bakmeel wordt gebruikt in plaats van kokosmeel, lees dan onderstaande tips door voor een goed resultaat:
- Voeg voor iedere 30 gram kokosmeel dat je gebruikt een extra ei toe
- Verdubbel de hoeveelheid vloeistoffen (melk, plantaardige melk, water etc.)
- Perfect te combineren met andere glutenvrije meelproducten zoals amandelmeel en sesammeel
- Voeg het meel heel geleidelijk toe en mix de ingrediënten voorzichtig door elkaar.
Bakken met kokosmeel
Bakken met kokosmeel, recepten
Nu je alles weet over bakken met kokosmeel, is het tijd om de keuken in te duiken! We hebben een aantal overheerlijke recepten met kokosmeel op een rijtje gezet zodat je heerlijk kunt gaan bakken met kokosmeel. Dit wordt extra genieten! Bak jij gezonde suikervrije koekjes, taarten of muffins? Of maak je ze gewoon allemaal!
Bakken met kokosmeel en karamel: Gezonde donuts met karamel
Met deze overheerlijke gezonde donuts met karamel kun je volledig genieten zonder schuldgevoel. De glutenvrije kokosmeel en eiwitpoeder maken deze donuts hartstikke eiwitrijk. Gezond en mega lekker!
Koolhydraatarm bakken met kokosmeel: Koolhydraatarme bountytaart
Wie houdt er nou niet van kokos én chocolade? Deze heerlijke combi ken je waarschijnlijk wel van de bekende Bounty’s? Deze koolhydraatarme bountytaart smaakt net zo lekker, maar is veel gezonder!
Bakken met kokosmeel en appel: Simpele en snelle appeltaart
Volgens onze ambassadeur Tisha hoef je geen keukenprinses te zijn om gezonde dingen klaar te maken en daar geven wij haar groot gelijk in! Zet binnen een uur dit snelle en simpele appeltaart recept op tafel. Hij is lekker fris, zoet en je kunt hier zonder schuldgevoel van genieten!
Bakken met kokosmeel en banaan: Bananen muffins
Deze super smakelijke bananen muffins bevatten een bron van vezels en minder koolhydraten dan vergelijkbare muffins door de Sukrin Kokosmeel. Deze overheerlijke muffins kun je zelfs als ontbijt eten!
Bakken met kokosmeel en banaan: Bananen Kokos Pannenkoeken
Tover binnen een handomdraai de lekkerste perfecte bananen kokos pannenkoeken op tafel! De pannenkoeken zijn bereid met kokosmeel en zijn smakelijk, luchtig en stevig tegelijkertijd. Durf jij het aan?
Ga jij lekker bakken met kokosmeel? Zend jouw Sukrin bakrecept in en inspireer anderen! Ben je op zoek naar nog meer recepten met meelvervangers? Bekijk dan eens onze amandelmeel en kokosmeel recepten!
Bakken met kokosmeel
Ingrediënten
- Gezonde donuts met karamel
- Koolhydraatarme bountytaart
- Simpele en snelle appeltaart
- Bananen muffins
- Banaan-kokos pannenkoeken
Instructies
- Klik op onze recepten en bekijk de instructies voor heerlijke kokosmeel recepten.