Ook op de gezondheidsbeurs geweest? Mathijs Vrieze heeft voor ons tijdens het kooktheater op de gezondheidsbeurs dit heerlijke bananenbrood met vanille, kaneel en pecannoten gemaakt. Bananenbrood is een favoriet tussendoortje. Je kunt het eten zonder schuldgevoel! Nieuwsgierig naar het recept? Wij hebben het hier voor je!
Geschikt voor welke diëten: vegetarisch (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat gluten, ei en noten (pecan). Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin Gold en Sukrin Kokosmeel
Porties: 14
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 184 kcal
- Eiwit: 5,4 gram
- Koolhydraten: 16,9 gram
- waarvan suiker: 9,5 gram
- Vet: 9,4 gram
TIP: Garneer de cake met Sukrin Gold Siroop.
Bananenbrood met vanille, kaneel en pecannoten
Ingrediënten
- 100 gram speltbloem
- 100 gram Sukrin Amandelmeel of Sukrin Kokosmeel
- 50 gram geraspte kokos
- 4 tl kaneel
- 3 tl bakpoeder
- snufje zout
- vanille extract
- 8 gram Sukrin Gold
- 4 bananen
- 50 gram avocado
- 4 eieren
- 75 gram pecannoten
- 50 gram rozijnen
Instructies
- Start met het voorverwarmen van de oven. Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Meng de speltbloem, amandelmeel of kokosmeel, geraspte kokos, kaneel, bakpoeder, snufje zout en het vanille extract door elkaar. Voeg hierna de Sukrin Gold toe.
- Haal de avocado leeg en schil de banaan. Prak beide tot een gladde puree. Voeg de eieren, bananenprak en avocado toe aan een beslagkom en klop tot een beslag.
- Het laatste onderdeel van het beslag: de pecannoten en rozijnen. Prak en hak de noten tot kleine stukjes en snijd de rozijnen. Voeg dit toe aan het beslag en roer het gelijkmatig door het beslag heen.
- Pak een klein cakeblik. Vet deze in. Schenk vervolgens het beslag in het cakeblik. Als decoratie kun je de cake nog versieren met plakjes banaan, de noten of eventueel blauwe bessen.
- Plaats de cake in de oven en bak de cake goudbruin. Laat de cake voor 65 minuten in de oven op 170 °C. Laat de cake hierna goed afkoelen. De cake kun je afgesloten 5 dagen bewaren.