Het is weer eens tijd om een heerlijke taart te maken! Het recept is niet moeilijk en perfect voor elke gelegenheid. De taart is opgedeeld in een heerlijke bodem en een vulling. Uiteraard suikerarm, maar wel zo lekker dat je je vingers er bij op wilt eten!
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: ketodieet, glutenvrij, vegetarisch, suikerarm (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat ei, melk en noten (amandel). Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin, Sukrin FiberFin, Sukrin Amandelmeel
Porties: 14
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 288 kcal
- Eiwit: 8,5 gram
- Koolhydraten: 8,1 gram
- waarvan suiker: 6,3 gram
- Vet: 23,2 gram
TIP! Bereid de taart één dag van te voren, dan zal het deeg alles goed absorberen en wissel af met andere vruchten!
Bessen cream pie
Het is weer eens tijd om een heerlijke taart te maken! Het recept is niet moeilijk en perfect voor elke gelegenheid. De taart is opgedeeld in een heerlijke bodem en een vulling. Uiteraard helemaal zonder suiker, maar wel zo lekker dat je je vingers er bij op wilt eten!
Ingrediënten
Voor de bodem
- 6 eieren
- 150 gram Sukrin
- 100 gram Sukrin amandelmeel
- 50 gram Sukrin Fiberfin
- 1 el bakpoeder
Voor de vulling
- 100 ml bosbessen of bosbessenjam + Sukrin naar smaak
- 100 ml frambozen of frambozenjam + Sukrin naar smaak
- 400 ml Room
- 1 el Sukrin
Voor de topping
- 400 ml room
- 1 el Sukrin
- 600 gram verse frambozen
- 300 gram verse bosbessen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Klop voor de bodem de eieren los met de Sukrin voor ongeveer 5 minuten lang.
- Klop hierna de bloem, het bakpoeder door elkaar en meng het vervolgens met het voorgaande mengsel.
- Leg het deeg op een met bakpapier beklede ovenplaat en bak het geheel 30 minuten in het midden van de oven.
- Haal het deeg weer uit de oven en laat het iets afkoelen.
- Snij het vervolgens horizontaal in drie delen. (Je kan de stukken wat bevochtigen met melk of vruchtensap zodat het niet droog wordt.)
- Voor de vulling meng je hierna de bosbessen met Sukrin en leg je ze op de bodem.
- Klop hierna de (slag)room en verspreid deze over het fruit en plaats een gedeelte van de taart erop.
- Herhaal dit vervolgens met het overige fruit en de slagroom en plaats het laatste gedeelte erop.
- Bedek tot slot de gehele taart met overige slagroom en versier het met bosbessen en frambozen.
- Eetsmakelijk en geniet!