Voor deze heerlijke chocolade boomstammetjes heb je maar weinig nodig! De ingrediënten uit dit recept zullen in meer of mindere mate vaak aanwezig zijn in je keukenkastjes. Wat maakt dat je dit in een handomdraai kunt maken voor wanneer je bijvoorbeeld een keer onverwachts bezoek krijgt! Het recept is afkomstig van Monique van der Vloed en uiteraard daardoor helemaal suikerarm, glutenvrij en meukvrij! Lekker verantwoord smullen dus!
Geschikt voor welke diëten: glutenvrij, vegetarisch (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat melk. Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin+, Sukrin Icing, Sukrin chocolade
Porties: 5 boomstammetjes
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 189 kcal
- Eiwit: 6,1 gram
- Koolhydraten: 25,3 gram
- waarvan suiker: 1,4 gram
- Vet: 6 gram
Chocolade boomstammetjes
Voor deze heerlijke chocolade boomstammetjes heb je maar weinig nodig! De ingrediënten uit dit recept zullen in meer of mindere mate vaak aanwezig zijn in je keukenkastjes. Wat maakt dat je dit in een handomdraai kunt maken voor wanneer je bijvoorbeeld een keer onverwachts bezoek krijgt!
Ingrediënten
- 200 gram fijn gemalen havermout (glutenvrij)
- 3 el Sukrin+
- warm water
- 1 reep Sukrin chocolade
- cacaopoeder
- Sukrin Melis
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Roer de Sukrin+ door het havermeel, voeg steeds kleine beetjes water toe tot er een kneedbaar deeg ontstaat.
- Breek de chocolade in de gelijnde stukken. Kneed steeds een stuk deeg om een stuk chocolade heen. Boetseer er een stammetje van.
- Vul een kom met water en leg de stammetjes erin.
- Rol ze daarna door de cacaopoeder en leg op de bakplaat.
- Bak de stammetjes in het midden van de oven gaar in ongeveer 25 minuten, blijf controleren.
- Bestrooien met Sukrin Melis.