Dit baksel van Monique van der Vloed zit tussen een cake en een brood in. Heerlijk om zo van te genieten en met de zacht notige smaak van het amandelmeel is deze cake / brood zowel lekker met een zoete topping, als een hartige topping, zoals een beetje kaas.
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: eiwitrijk, suikerarm, vegetarisch (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat gluten, ei en melk. Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin Gold, Sukrin FiberFin, Sukrin Amandelmeel
Porties: 12
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 96 kcal
- Eiwit: 11,1 gram
- Koolhydraten: 3,2 gram
- waarvan suiker: 1,4 gram
- Vet: 3,4 gram
TIP! Heerlijk in combinatie met deze zelfgemaakte jam!
Foto & recept: Monique van der Vloed
Glutenvrij brood met een notige twist!
Dit baksel van Monique van der Vloed zit tussen een cake en een brood in. Heerlijk om zo van te genieten en met de zacht notige smaak van het amandelmeel is deze cake/brood zowel lekker met een zoete topping, als met een hartige topping, zoals een beetje kaas.
Ingrediënten
- 150 gram Sukrin Amandelmeel
- 100 gram lupine meel
- 1 el Sukrin FiberFin
- 4 el Sukrin Gold
- 10 gram walnoten
- 2 eieren
- 10 gram wijnsteen bakpoeder
- snufje zeezout
- 200 ml warm water
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Bekleed een rechthoekig bakblik met bakpapier.
- Maal alle ingrediënten in een keukenmachine tot een fijne massa.
- Stort het beslag in het blik en spreid gelijkmatig uit.
- Bak het brood in het midden van de over in ongeveer 35 tot 45 minuten gaar. Blijf tussendoor controleren.
- Laat afkoelen en serveer in goede plakken.