Nog zo’n top recept van Monique van der Vloed! Deze kokoskoeken zijn echt om je vingers bij op te eten! Je kunt deze koeken helemaal glutenvrij maken door te kiezen voor glutenvrije haverdrink of een andere glutenvrije melkvervanger. Wil je de koeken nog romiger maken? Kies dan eens voor kokosmelk!
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: vegetarisch, veganistisch, glutenvrij (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: geen. Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin +
Porties: 20 koeken
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 106 kcal
- Eiwit: 2,6 gram
- Koolhydraten: 7,7 gram
- waarvan suiker: 5,4 gram
- Vet: 6,2 gram
TIP! Laat de koek op een rooster afkoelen, zo koelt deze gelijkmatig af.
Recept & Fotografie: Monique van der Vloed
www.moniquevandervloed.nl
Glutenvrije & suikervrije kokoskoeken
Deze kokoskoeken zijn echt om je vingers bij op te eten! Je kunt deze koeken helemaal glutenvrij maken door te kiezen voor glutenvrije havermelk of een andere glutenvrije melkvervanger zoals bijvoorbeeld rijstmelk. Wil je de koeken nog romig maken? Kies dan eens voor kokosmelk!
Ingrediënten
- 125 gram kokosmeel
- 3 grote bananen
- 100 gram zonnebloempitten
- 1 el Sukrin+
- 2 el wijnsteenbakpoeder
- 100 ml glutenvrije havermelk of andere melkvervanging
- 1 vol kopje kokossnippers
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Bekleed een brownievorm of kleine vierkante ovenschaal met bakpapier.
- Maal alle ingrediënten, behalve de kokossnippers, in de keukenmachine tot een fijne massa.
- Spatel de kokossnippers erdoor.
- Stort de massa in de vorm en verdeel.
- Bak de koek in het midden van de oven goudbruin in ongeveer 30-35 minuten.
- Meteen als de koek uit de oven komt, besprenkelen met water en met kokosrasp. Druk licht in de koek.
- Laat verder goed afkoelen.