Yes, nog even en dan begint eindelijk het zomerseizoen. De zomer staat vaak in het teken van heerlijke barbecues en ijsjes ter verkoeling. Alleen bevatten ijsjes vaak veel suikers waardoor het minder goed past binnen een gezonde levensstijl. Angela van ClubSlank bracht hier verandering in door een recept te schrijven voor koolhydraatarm ijs in de smaak strawberry cheesecake en volgens haar moet iedereen deze proberen!
Koolhydraatarm ijs recept
Ben je op zoek naar een recept voor ijs met weinig koolhydraten? Zoek dan niet verder! Dit recept voor 1,5 liter koolhydraatarm ijs is ideaal voor de zomerse dagen waarop je wel wat verkoeling kunt gebruiken. Doordat dit recept een slechts 9,6 gram netto koolhydraten bevat, kun je verantwoord genieten van heerlijk ijs en dat zonder schuldgevoel. Een portie strawberry cheesecake ijs bevat maar liefst 60% minder koolhydraten dan een vergelijkbaar product uit de supermarkt. Dit koolhydraatarm ijs recept is heerlijk romig . Doordat er stukjes koek in verwerkt is, kun je tegelijkertijd ook genieten van een heerlijke bite! Dat vinden wij altijd wel lekker, jij ook? Het enige wat je nodig hebt uit ons assortiment is onze Sukrin Icing, onze poedersuiker vervanger. Wat betreft bakaccessoires heb je het volgende nodig voor dit recept: een steelpannetje, een garde, een grote kom, een spatel, een handmixer en een cakevorm!
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: vegetarisch (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat tarwe en glutenbevattende granen. Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin Icing
Porties: 8
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 491 kcal
- Eiwit: 5,3 gram
- Koolhydraten: 32,7 gram
- Waarvan polyolen: 23,1 gram
- Waarvan suiker: 4,6 gram
- Netto koolhydraten: 9,6 gram
- Vet: 46,3 gram
Benieuwd wat je nog meer met onze Sukrin Icing kunt maken? Bekijk hier alle Sukrin Icing recepten! Ben je op zoek naar meer recepten van ClubSlank? Ontdek hier meer koolhydraatarme ClubSlank recepten!
Koolhydraatarm ijs - strawberry cheesecake
Benodigdheden
- Steelpannetje
- Garde
- Grote kom
- Spatel
- Handmixer
- Cakevorm
Ingrediënten
Gecondenseerde melk
- 350 ml ongeklopte slagroom
- 2 el ongezouten roomboter
- 100 gram Sukrin Icing
- 1/8 tl xanthaangom
Aardbeien ‘swirl’
- 180 gram aardbeien
- 60 gram Sukrin Icing
- 1 tl vanille extract
- 2 tl citroensap
Cheesecake ijs
- 230 gram roomkaas (op kamertemperatuur)
- 365 gram opgeklopte slagroom
- 1 tl vanille extract
- 8 koolhydraatarme koekjes
Instructies
- Doe de boter en slagroom in een pannetje, en voeg de Sukrin Icing en xanthaangum hieraan toe. Breng het al roerend met een garde aan de kook. Verlaag het gas, maar zorg ervoor dat het nog wel licht kookt (je ziet het dan zachtjes ”bubbelen”) Blijf ondertussen het mengsel zachtjes doorroeren. Laat het 20 á 30 minuten zachtjes koken, en blijf regelmatig roeren. Het duurt ongeveer 20 á 30 minuten totdat de gecondenseerde melk dikker begint te worden, en van kleur begint te veranderen (gelig).
- Haal de pan nu van het gas, en laat de gecondenceerde melk in een kommetje afkoelen. Je zult merken dat de gecondenceerde melk steeds dikker begint te worden naar mate het afkoelt!
- Pak nu een ander steelpannetje (of was de andere even af), we gaan nu de aardbeien ‘swirl’ maken.
- Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snijd de aardbeien in kleine stukjes. Doe de aardbeien nu in het steelpannetje, en voeg de citroensap, vanille extract en Sukrin Icing hieraan toe. Kook de aardbeien zachtjes, en roer regelmatig totdat het begint in te dikken. Haal het pannetje nu van het vuur, en laat het helemaal afkoelen.
- Doe nu de roomkaas, vanille extract en de gecondenseerde melk (zorg ervoor dat de gecondenseerde melk helemaal is afgekoeld voordat je het aan de roomkaas toevoegt!) in een grote kom en mix het met een handmixer.
- Klopt in een andere kom de slagroom lobbig, (dus niet stijf).
- Voeg nu lepel voor lepel het roomkaas mengsel toe aan het slagroom, en roer het voorzichtig door elkaar. Dit doe je het beste met een spatel.
- Verkruimel de koekjes. Dit kun je in een keukenmachine doen, of de koekjes in een gesloten boterhamzakje doen en met een deegroller kapot slaan.
- Pak nu de cakevorm, en verdeel de helft van het ijs in de cakevorm. Verdeel nu de helft van de afgekoelde aardbeien swirl over het ijs, en verdeel daarna de helft van de koek kruimels erover.
- Vervolgens verdeel je de rest van het ijs erop, en verdeel je ook weer het laatste beetje aardbeien swirl en koekkruimels.
- Plaats nu de cakevorm in de vriezer.
- En nu komt het moeilijkste gedeelte: wachten totdat het ijs gegeten kan worden! Vries het ijs in voor ongeveer 5 á 6 uur.
- Haal het ijs ongeveer 20 minuten voor je het wil gaan serveren uit de vriezer zodat het wat zachter wordt.