Houd jij van kokos en chocolade? Dan ben je waarschijnlijk helemaal gek van Bounty’s! En hoe leuk (en vooral lekker) is het dat er nu een koolhydraatarme bountytaart is die je makkelijk kan maken. Club Slank gebruikte voor deze gezonde bounty taart pure chocolade in plaats van melk chocolade, omdat dit lager is in koolhydraten.
Bereidingstijd: 10 minuten voorbereiding + 90 minuten wachten (in de oven + opstijven)
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: koolhydraatarm dieet, glutenvrij, vegetarisch (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: melk en ei. Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin+, Sukrin kokosmeel
Overige benodigdheden: een keukenmachine, een handmixer en een springvorm van 24 cm.
Porties: 12 punten
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 393 kcal
- Vet: 37,3 gram
- Eiwitten: 6,1 gram
- Koolhydraten: 13,1 gram
- – Waarvan suiker: 4 gram
- – Waarvan polyolen: 7,9 gram
- Netto koolhydraten: 5,2 gram
- Vezels: 6,5 gram
Recept gezonde bounty taart
Koolhydraatarme bountytaart - Club Slank
Ingrediënten
Kokos taartbodem
- 65 gram ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
- 80 gram Sukrin kokosmeel
- 2 eieren
- 40 gram Sukrin +
- snufje zout
Vulling
- 165 gram ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
- 170 gram geraspte kokos
- 3 eieren
- 4,5 el Sukrin +
- 1 tl vanille extract
Topping
- 160 gram pure chocolade (85%)
- 200 ml ongeklopte slagroom
- 2 el geraspte kokos
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snijd de boter in blokjes. Doe de boeter samen met de kokosmeel, eieren en Sukrin + in een keukenmachine en meng alles tot een glad beslag.
- Vet de springvorm in (of gebruik bakpapier in de springvorm).
- Doe de deeg in de springvorm en verdeel het met de achterkant van een lepel of met je vingers.
- Prik met een vorm gaatjes in het deeg. Doe de springvorm in de oven en bak de taartbodem 10 tot 15 minuten. Let op dat de taartbodem niet aanbrand, check tussendoor eventjes.
- Haal de springvorm uit de oven en laat de taartbodem goed afkoelen in de springvorm.
- Nu maken we de vulling. Snijd de boter in blokjes, doe het in een grote (beslag)kom. Klop de boter zacht met een handmixer.
- Doe de eieren, vanille extract en kokosrasp bij de boter en mix opnieuw alles door elkaar.
- Verdeel de vulling nu over de taartbodem.
- Zet de springvorm in de oven en bak de taart 20 minuten.
- Haal de taart uit de oven en laat de taart een beetje afkoelen.
- Smelt de chocolade au bain-marie. Zodra de chocolade is gesmolten voeg je de slagroom toe. Roer goed door.
- Verdeel gelijkmatig het chocolademengsel over de taartvulling met een spatel.
- Zet de taart voor minimaal een uur in de koelkast.
- Zodra de chocolade goed hard is geworden, kan je de kokosrasp over de taart strooien.