Onze ambassadeur Lot Beukers heeft in het teken van Sinterklaas een heerlijke ‘Joe cake me nuts’ cake gemaakt met kruidnoten! Door dat je de kruidnoten in de oven doet, worden de kruidnoten een beetje ‘chewy’ waardoor volgens Lot je baksel net even wat spannender wordt. Ook zonder kruidnoten is deze cake volgens Lot goddelijk lekker. Dit recept is vetarm, bevat een bron van vezels en is eiwitrijk. Ga jij het proberen?
Bereidingstijd: 15 minuten voorbereiding + 40 minuten in de oven
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: eiwitdieet (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergie informatie: gluten, melk, ei en soja. Kan sporen van andere allergenen bevatten.
Sukrin producten: Sukrin:1
Macro’s: per plak zonder kruidnoten (Lot haalde er 10 plakken uit):
- Kcal 67
- Vet 1,4
- Eiwitten 6,8
- Koolhydraten 5,7
- Vezels 1,7
Kruidnoten cake
Ingrediënten
- 100 gram banaan
- 25 gram Sukrin:1
- 5 gram bakpoeder
- 1 gram zout
- 10 gram cacaopoeder
- 25 gram whey chocolade
- 100 gram eiwit
- 100 gram Optimel Griekse style origineel
- 25 ml Alpro kokosmelk
- 15 gram hagelslag chunks
- 60 gram kruidnoten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C en zorg dat alles op kamertemperatuur is.
- Prak de banaan in een schaal.
- Voeg eerst alle ingrediënten toe behalve de hagelslag chunks en meng dit goed door elkaar. Voeg vervolgens alle natte ingrediënten toe en spatel net zolang totdat je een mooi egaal beslag hebt.
- Pak nu een cakevorm van ongeveer 20cm, spray deze in met wat pamspray en druk daar een vel bakpapier in. Bedek de bodem van de cakevorm met het beslag en verdeel 10 witte chocolade kruidnoten. Spatel de rest van het beslag er overheen.
- Top af met de chocolade chunks en eventueel nog meer kruidnoten.
- Schuif de cake in het midden van de oven en bak af in ongeveer 40-45 minuten (let op: iedere oven is anders dus de baktijd kan ook verschillen).