Bezoek jij wel eens de Subway? Dan ken je vast en zeker die heerlijke koeken die ze daar verkopen in de heerlijke smaken: raspberry cheesecake, chocolate chip met rainbow candy, chocolate chunk, double chocolate en natuurlijk de witte chocolade & macadamia koekjes! Helaas passen deze heerlijke koekjes niet binnen een koolhydraatarm dieet. Daarom heeft onze ambassadeur Angela van ClubSlank een suikerarme versie voor de witte chocolade macadamia koekjes bedacht. En hier zijn we haar heel dankbaar voor!
Macadamia koekjes recept
Van deze suikerarme witte chocolade macadamia koekjes kun jij zonder schuldgevoel genieten. ClubSlank gebruikte namelijk onze Sukrin+ om de suikers mee te vervangen. Bij dit recept gebruikte ClubSlank gelatinepoeder, wat ervoor zorgt dat de koekjes een “chewy bite” krijgen. Mocht je de gelatinepoeder weg willen laten, krijgen de macadamia koekjes een meer krokante structuur. Ze zijn heerlijk als tussendoortje of lekker bij een kopje thee en met dit recept kun jij 10x genieten van overheerlijke koekjes!
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: ketodieet, glutenvrij koolhydraatarm, suikerarm, (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat noten (amandel en macadamia), ei, soja en melk. Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin+
Porties: 10
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 226 kcal
- Vet: 20,3 gram
- Eiwitten: 5,5 gram
- Koolhydraten: 9,3 gram
- – Waarvan suiker: 3,3 gram
- – Waarvan polyolen: 5 gram
- Netto koolhydraten: 4,3 gram
- Vezels: 2 gram
Houd je toch meer van melkchocolade? Maak dan eens deze chocolate chip cookies! Heb je nog genoeg Sukrin+ over waar je graag wat heerlijke recepten mee wilt maken? Maak dan eens het recept voor bananenbrood met rozijnen of suikervrije kokoskoeken! Neem ook eens een kijkje op ons Instagram account vol heerlijke recepten!
Suikerarme witte chocolade macadamia koekjes
Ingrediënten
- 100 gram zachte roomboter
- 1 ei
- 1 theelepel vanille-extract
- 1 theelepel wijnsteenbakpoeder
- 140 gram amandelmeel
- 2 eetlepels geraspte kokos
- 1 eetlepel gelatinepoeder (optioneel)
- snufje zout
- 4 eetlepels Sukrin+
- 40 gram (koolhydraatarme) witte chocolade
- 1 flinke hand ongezouten macadamia noten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de roomboter in blokjes.
- Hak de witte chocolade in kleine stukjes.
- Hak de macadamianoten doormidden.
- Mix de amandelmeel, kokosrasp, gelatinepoeder, zout, wijnsteenbakpoeder, vanille-extract en Sukrin+ door elkaar.
- Meng nu de macadamianoten en witte chocolade door het beslag.
- Voeg daarna de boter en ei eraan toe en maak er 1 deegbal van.
- Doe de deegbal voor 15 minuten in de koelkast.
- Haal het deeg uit de koelkast en maak 10 á 11 balletjes van het deeg en leg deze op een bakplaat met bakpapier.
- Druk de balletjes wat aan, waardoor ze wat platter worden.
- Bak de koekjes voor 15 minuten in de oven.
- Laat de koekjes goed afkoelen.