Deze bananen muffins bevatten een bron van vezels en minder koolhydraten dan vergelijkbare muffins door het Sukrin Kokosmeel. Deze overheerlijke muffins kun je zelfs als ontbijt eten! Voeg aan het beslag geprakte banaan toe en bestrooi met fijngehakte zaden en/of noten voordat het de oven in gaat. Natuurlijk is dit recept weer helemaal zonder toegevoegde suikers. De Sukrin Gold zorgt voor een lichte karamelsmaak, dat wordt smullen!
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: vegetarisch (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat gluten en ei. Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin Kokosmeel en Sukrin Gold
Porties: 7
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 163 kcal
- Eiwit: 3,3 gram
- Koolhydraten: 8,6 gram
- waarvan suiker: 6,8 gram
- Vet: 12,1 gram
TIP! Deze bananenmuffins zijn heerlijk in combinatie met deze zelfgemaakte jam!
Muffins banaan
Deze muffins zitten vol met vezels en weinig koolhydraten door het Sukrin Kokosmeel. Deze overheerlijke muffins kun je zelfs als ontbijt eten!
Ingrediënten
- 2 rijpe bananen, geprakt
- 2 eieren
- 1 tl vanille extract
- 70 ml kokosolie (of ghee), gesmolten
- 1 el Sukrin Gold
- 40 gram Sukrin Kokosmeel
- 1/2 tl bakpoeder
- 1/4 tl zeezout
- 1/4 tl kaneel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Pak een muffin dienblad met 12 gaten en plaats in 6 of 7 gaatjes een cupcake bakpapiertje.
- Smelt de kokosolie en laat iets afkoelen. Prak de bananen helemaal fijn en meng het met de rest van de ingrediënten met een staafmixer totdat het goed gemixt is.
- Verdeel het mengsel over de 6 of 7 cupcake papiertjes. Zet het dienblad met muffinbeslag in het midden van de oven en bak ongeveer 20 minute.
- Laat de muffins goed afkoelen op een tray en smullen maar!