Deze Italiaanse lekkernij betekent letterlijk vertaald gekookte room. Heel moeilijk is dit recept dan ook niet, maar de toevoeging van sinaasappel en vanille maakt dat dit Zuidelijke toetje super lekker is! Je kunt de gelatine eventueel vervangen door agar agar, zo maak je het recept vegetarisch.
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: glutenvrij, ketodieet, suikerarm (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat melk. Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin
Porties: 13
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 216 kcal
- Eiwit: 2,6 gram
- Koolhydraten: 3,9 gram
- waarvan suiker: 3,8 gram
- Vet: 21 gram
Panna Cotta met vanille en sinaasappel
Deze Italiaanse lekkernij betekent letterlijk vertaald gekookte room. Heel moeilijk is dit recept dan ook niet, maar de toevoeging van sinaasappel en vanille maakt dat dit Zuidelijke toetjes super lekker is!
Ingrediënten
- 750 ml (slag)room
- 150 ml melk
- 2 vanillestokjes
- 150 gram Sukrin
- 5 blaadjes gelatine
- 2 el water
- 2 sinaasappels
- 3 el Sukrin voor vanillesaus
Instructies
- Week de blaadjes gelatine in water.
- Snij het vanillestokje open en verwijder de zaadjes met een mesje.
- Kook de melk met het room, 150 gram Sukrin, vanillestokje. Haal van het vuur, verwijder het vanillestokje en voeg de gelatine blaadjes toe.
- Laat afkoelen.
- Schil de sinaasappels, verwijder de velletjes en pitjes en verdeel over de vier schaaltjes.
- Kook Sukrin, water en het andere vanille stokje. Verwijder het stokje en verdeel over de schaaltjes.