We denken dat iedereen zijn ochtend wel wil beginnen met dit luxe spelt zadenbrood. Je kan er natuurlijk je stevige middagtrek ook heel goed mee stillen!
Dit brood zit echt bomvol zaden, pitten en ander lekkers! Het recept is gemaakt door Monique van der Vloed en zit dus bomvol goede voedingsstoffen! De Fiberfin in het deeg zorgt voor een extra lekkere structuur. Hoe zou jij dit brood het liefst beleggen?
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: vegetarisch (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat gluten, noten en ei. Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin+
Porties: 2 broden, 30 porties
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 124 kcal
- Eiwit: 4,2 gram
- Koolhydraten: 13,6 gram
- waarvan suiker: 4,5 gram
- Vet: 5 gram
Recept en foto’s: Monique van der Vloed
moniquevandervloed.nl
Luxe spelt-zadenbrood voor een ideaal begin van je dag!
We denken dat iedereen zijn ochtend wel wil beginnen met dit luxe spelt zadenbrood. Je kan er natuurlijk je stevige middagtrek ook heel goed mee stillen!
Ingrediënten
- 500 gram wortels, schoongemaakt en in stukken
- 3 bananen
- 2 el kokosvet of ghee
- 2 el Sukrin+
- 350 gram volkoren biologisch/dynamisch speltmeel
- 100 gram lijnzaad
- 25 gram hennepzaad
- 10 gram sesamzaad
- 15 gram chiazaad
- 1 1/2 el wijnsteenbakpoeder
- 1 el Fiberfin
- 1 el Sukrin+
- 1 kopje geweekte rozijnen, uitgelekt
- 1 kopje gemengde noten (bijvoorbeeld cashew, walnoten, pistache, hazelnoten)
- 400 ml haver of andere melkvervanging
- 2 eieren
Instructies
- Verwarm de oven voor op 185°C.
- Vet een middelmaat broodblik in met kokosolie, bekleed met bakpapier.
- Doe alle ingrediënten, behalve de noten en rozijnen, in de keukenmachine en maal tot een glad beslag.
- Spatel de noten en rozijnen erdoor.
- Stort de massa in het blik en verdeel.
- Bak het brood in het midden van de oven gaar in ongeveer 45-50 minuten, blijf tussentijds goed controleren.
- Laat afkoelen.