Chocolade cake wil je op ieder moment eten. Om iets te vieren, om je (liefdes) verdriet weg te eten, als ontbijt, toetje of tussendoortje. Iedereen kan wel een ‘excuus’ verzinnen om chocolade cake te eten. Maar als je iedere keer naar chocolade cake grijpt, zul je het waarschijnlijk gauw terugzien op je heupen. Maar niet getreurd. Dit recept is suikervrij, bevat geen gluten en het is een koolhydraatarm recept. Voortaan heb je dus geen excuus meer nodig om deze zaligheid te eten. De cake ziet eruit alsof je uren in de keuken hebt staan zwoegen, maar niets is minder waar! je hebt niet veel nodig om deze chocolade-hit te maken. Je kunt ‘m warm serveren, maar is ook heerlijk afgekoeld met een flinke lik Griekse yoghurt erover.
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: suikerarm, ketodieet, vegetarisch (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat gluten, ei, soja en melk. Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin Gold
Porties: 14
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 238 kcal
- Eiwit: 2,8 gram
- Koolhydraten: 1 gram
- waarvan suiker: 0,4 gram
- Vet: 22,4 gram
TIP! Wordt de cake te donker tijdens het bakken? Bedek ‘m dan losjes met folie de laatste paar minuten van het bakken!
Ben je op zoek naar glutenvrije recepten neem dan een kijkje op glutenvrij dieet met Sukrin.
Suikerarme chocolade cake
Iedereen kan wel een 'excuus' verzinnen om chocolade cake te eten. Maar als je iedere keer naar chocolade cake grijpt, zul je het waarschijnlijk gauw terugzien op je heupen. Maar niet getreurd. Dit recept is suikerarm!
Ingrediënten
- 250 gram boter
- 250 gram donkere chocolade
- 2 el instant koffie
- 1 tl vanille extract
- 4 eieren
- 130 gram Sukrin Gold
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Vet een springvorm van ongeveer 20 cm in en leg op de bodem bakpapier.
- Los de instant koffie op in 100 ml kokend water in een kleine sauspan.
- Breek de chocolade in kleine stukjes en voeg toe aan je koffie. Voeg ook de boter toe en laat het smelten op laag vuur. Zorg ervoor dat het geheel niet gaat koken.
- Breek in een andere kom de eieren en klop deze los.
- Voeg hieraan de Sukrin Gold en het vanille extract toe.
- Voeg het suiker/ei mengsel toe aan de gesmolten chocolade en mix goed.
- Giet je beslag in de ingevette springvorm en bak in het midden van de oven zo'n 50 minuten tot een uur.
- Controleer regelmatig of de cake gaar is. Dit kun je het gemakkelijkste doen met een lange satéprikker.
- Laat de cake een paar minuten afkoelen en verwijder de zijkant door de cake met een mes voorzichtig los te maken.
- Laat afkoelen op een rek en bestrijk eventueel met wat Griekse yoghurt.
- Je kunt de cake het beste bewaren in de koelkast in een afgesloten bak.