Wellicht heb je het al voorbij zien komen op het internet, want iedereen heeft het erover! Waarover? Dalgona koffie! Deze creamy koffie is over komen waaien vanuit Zuid-Korea nadat het viraal is gegaan via het social media kanaal TikTok. Deze Dalgona koffie trend is dan ook niet meer te ontwijken.
Nu je onderweg geen koffie meer kunt halen, omdat we met z’n alle zoveel mogelijk thuis zitten, kun je thuis aan de slag gaan met deze creamy koffie. Het recept voor een suikervrije Dalgona koffie bestaat slechts uit 4 ingrediënten: water, amandeldrink, oplosbare koffie en suiker. Onze ambassadeur Remke van Fitfoodstyle heeft in plaats van suiker, onze Sukrin Gold gebruikt. Dit zorgde ervoor dat deze suikervrije Dalgona koffie variant maar liefst 98% minder suikers bevat! Wat essentieel is voor het Dalgona koffie recept is een elektrische mixer of een garde. Je moet het goedje namelijk enkele minuten mixen totdat er een romige en creamy substantie ontstaat. Als je spierballen hebt, kun je het ook doen met een vork of lepel.
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: ketodieet, koolhydraatarm, vegetarisch (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat amandel en gluten. Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin Gold
Porties: 1
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 59 kcal
- Eiwit: 3,6 gram
- Koolhydraten: 3,1 gram
- waarvan suiker: 0,9 gram
- Vet: 2,2 gram
Heb je graag een gebakje bij de koffie? Maak dan eens deze heerlijke koolhydraatarme bounty taart gemaakt door onze ambassadeur Angela van ClubSlank!
Suikervrije Dalgona koffie
Benodigdheden
- garde of elektrische mixer
Ingrediënten
- 2 eetlepels oploskoffie
- 2 eetlepels Sukrin Gold
- 2 eetlepels heet water
- 200 ml amandeldrink ongezoet
Instructies
- Doe de koffie, de Sukrin Gold en het hete water in een kom.
- Roer het door elkaar zodat de koffie en de suiker oplost.
- Mix nu met een garde (of mini melk opkloppen) de koffie totdat deze lichtbruin en fluffy is. Dit duurt ongeveer 5 minuten.
- Schenk de amandeldrink in een glas, voor een extra fris effect kun je er ijsklontjes in doen.
- Schep de ‘whipped coffee’ nu bovenop de amandelmelk.
- Serveer en drink de koffie direct, dan is ie het lekkerst