Wil je ’s ochtends een goed en gezond ontbijt, maar heb je geen zin in veel gedoe? Dan zijn deze ontbijtrepen gemaakt met Sukrin Sesammeel ideaal! Je kunt een heel stel van te voren klaarmaken. Zo heb je een voorraadje van deze ontbijtrepen en begin je je dag goed en gezond, zonder al te veel gedoe! De vezelrijke ontbijtrepen zijn leuk om te maken en een echte kickstart voor iedere ochtend! Het sesammeel in dit recept maakt de repen niet alleen extra lekker, maar zorgt ook nog eens voor extra proteïne! Smullen dus!
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: glutenvrij, vegetarisch (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat sesam en noten (waaronder amandel). Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin Sesammeel, Sukrin Gold
Porties: 12
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 145 kcal
- Eiwit: 4,1 gram
- Koolhydraten: 5,2 gram
- waarvan suiker: 3 gram
- Vet: 11,7 gram
Wat voor lekkers voeg jij allemaal toe aan dit recept?
Zelfgemaakte ontbijtrepen - Goed begin van je dag!
Wil je 's ochtends een goed en gezond ontbijt, maar heb je geen zin in veel gedoe? Dan zijn deze ontbijtrepen gemaakt met Sukrin Sesammeel ideaal! Je kunt een heel stel van tevoren klaarmaken. Zo heb je een voorraadje van deze ontbijtrepen en begin je je dag goed en gezond, zonder al te veel gedoe!
Ingrediënten
- 600 gram notenmix (ongezout & ongebrand)
- 150 gram geraspte kokos
- 200 gram gedroogd en ongesuikerd fruit, rauwe cacao, zaden, etc.
- 80 ml kokosolie
- 80 ml amandelboter
- 50 gram Sukrin Gold
- 75 gram Sukrin Sesammeel
- 1 tl vanille extract
- 1 tl kaneel
- snufje zout
Instructies
- Week de noten en zaden een nachtje in water met het zout. Spoel de volgende dag goed af.
- Verdeel de noten op een bakplaat en bak in ongeveer 12-15 minuten op 180°C. crunchy.
- Verdeel de noten in tweeën. De ene helft maal je in een blender of met een staafmixer tot een glad geheel, de andere helft hak je grof in stukjes.
- Smelt de amandelboter, kokosolie, Sukrin Gold en Vanille tot de Sukrin Gold is opgelost.
- Voeg de notenpasta, de gehakte noten, de sesammeel, het gedroogde fruit etc. toe.
- Meng het geheel goed met elkaar en maak er een grote plak van. Laat dit ongeveer een uur in de koelkast opstijven en snij daarna in 12 repen van ongeveer dezelfde grootte.