Dit recept is de moeite waard om zelf te maken. Deze gevulde koeken zijn namelijk goddelijk! Dit recept voor gevulde koeken is suikerarm, eiwitrijk en gewoonweg onweerstaanbaar! Deze koekjes zijn dan ook de perfecte tussendoortjes voor wanneer je bezig bent met een eiwitdieet of ketodieet.
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: suikerarm, vegetarisch, glutenvrij, ketodieet, eiwitrijk (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat ei, noten (amandel), melk en sesam. Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin Amandelmeel
Porties: 9
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 231 kcal
- Eiwit: 14,5 gram
- Koolhydraten: 3,1 gram
- waarvan suiker: 2,2 gram
- Vet: 17,1 gram
TIP! Smelt een beetje Sukrin Chocolade en spuit dat er dunnetjes eroverheen!
Gevulde koeken met amandel & sesam
Dit recept is de moeite waard om zelf te maken. Deze gevulde koeken zijn namelijk goddelijk! Dit recept voor gevulde koeken is suikervrij, koolhydraatarm en gewoonweg onweerstaanbaar!
Ingrediënten
- Sukrin Fiberfin
- 96 gram Sukrin Amandelmeel
- 4 el zachte gezouten boter, op kamertemperatuur
- 50 gram zuivelspread
- 1 groot ei, koud
- 1 tl vanille extract
- 40 gram Sukrin:1
- 100 gram amandelmeel
- 40 gram Sukrin sesammeel
- snuf zout
- 1/8 tl Xanthan gum
- 4 el gezouten boter
- 50 gram zuivelspread
- 65 gram Sukrin Melis (poedersuiker), gezeefd
- 1/2 tl vanille extract
- paar druppels sinaasappelextract
- snuf kaneel
Instructies
- Maak een mix van 4 eetlepel boter, de zuivelspread en de Sukrin:1. Klop net zolang tot je een luchtige massa hebt.
- Voeg de vanille en het ei toe en mix nogmaals goed.
- Voeg het amandelmeel, het sesammeel, zout en Xanthan gum toe en mix tot je een egale massa hebt. Het beslag is heel plakkerig, zet daarom in de koelkast voor minimaal 4 uur.
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Deel het beslag in 18 gelijke delen. En rol daar balletjes van. Plaats er 9 op een bakblik met bakpapier. Leg het andere deel in de koelkast.
- Druk de balletjes plat en bak in zo'n 15 minuten gaar, of totdat de randjes van de koekjes bruin beginnen te worden.
- Haal uit de oven en laat ze 5 minuutjes rusten voor je ze laat afkoelen op een rekje.
- Bak nu de volgende 9 koekjes.
- Voor de vulling voeg de overgebleven boter, en zuivelspread samen en dit mix je samen met de Sukrin Icing tot je een luchtig fluffy beslag hebt. Voeg ook de vanille, kaneel en sinaasappelextract toe en meng goed. Als de vulling te zacht blijft, kan je deze het beste even in de koelkast op laten stijven.
- Als alle koekjes gebakken zijn kun je deze voor het mooiste resultaat het beste sorteren op grootte. Zorgt dat de koekjes voldoende afgekoeld zijn voor je ze gaat vullen.
- Gebruik ongeveer twee eetlepels vulling per koekje. Smeer dit op een koekje en leg er daarna een ander koekje bovenop.