Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: vegetarisch, ketodieet (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat noten (amandel), gluten en ei. Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin Kokosmeel, Sukrin Amandelmeel, Sukrin Gold
Porties: 12
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 131 kcal
- Eiwit: 4,5 gram
- Koolhydraten: 6,7 gram
- waarvan suiker: 3,6 gram
- Vet: 8,7 gram
TIP! Voeg ook eens wat ander fruit toe aan deze crumble! Denk bijvoorbeeld aan bosbessen of frambozen! Maar ook (stoof) peren zijn heel geschikt! Zo kun je eindeloos variëren met dit recept!
Wil je meer weten over een glutenvrij dieet of ben je op zoek naar glutenvrije recepten neem dan een kijkje op glutenvrij dieet met Sukrin.
Foto: Deliciousbydre
Recept: SukrinNL
Appel kokos crumble
Ingrediënten
- 2 appels
- 50 gram Sukrin Kokosmeel
- 50 gram Sukrin Amandelmeel
- 50 gram glutenvrije havervlokken
- 75 gram Sukrin Gold
- 2 el lijnzaad
- 2 eiwitten van middelgrote eieren
- 1 tl kaneel
- 1 tl koekkruiden
- snufje zeezout
- 1 tl vanille-extract
- 75 gram kokosolie of gewone boter
- 2 el kokosrasp
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Schil de appels en snijd ze in mooie gelijkmatige stukjes op plakjes.
- Bestrooi de appels met de kaneel, koekkruiden en de helft van de Sukrin Gold, meng er de kokosrasp doorheen en laat even rusten.
- Mix het lijnzaad met de eiwitten en laat even apart in een bakje staan.
- Meng in een kom de amandelbloem met de kokosbloem, de havervlokken, de rest van de Sukrin Gold, en zorg dat alles goed gemixt is.
- Doe het kokosvet erbij en de lijnzaad en meng totdat je een kruimelige deeg hebt.
- Vet een ovenschaal in met een beetje kokosolie en bestuif met wat kokosmeel.
- Verdeel je appels nu gelijkmatig over de schaal en dek af met je kruimeldeeg.
- Druk het deeg lichtjes aan, dit zorgt ervoor dat het wat meer bite krijgt.
- Bak in het midden van de oven in ongeveer 30 minuten gaar.
- Heerlijk om lauwwarm op te eten met een beetje Griekse yoghurt en Sukrin Gold, maar afgekoeld ook zalig.