Avocado’s zitten vol met onverzadigde en plantaardige vetten. Omdat avocado’s naast deze gezonde vetten ook nog vitaminen en vezels bevatten is de vrucht niet meer weg te denken bij een gezonde leefstijl.
Omdat het in populariteit is gestegen in de afgelopen jaren, zijn er ook steeds meer recepten te vinden op het internet met avocado. Ook onze ambassadeur Iris Uffen maakte een plaatje met avocado namelijk een avocado chocolademousse taart! Wie gek is op avocado én chocolade, moet dit dus echt uitproberen.
Heb jij voldoende tijd om allereerst de taartbodem te maken, maar heb je wel zo’n zin in de chocolademousse met avocado? Dan kun je er ook voor kiezen om alleen de chocolademousse vulling te maken. Volgens Iris is deze ook lekker als chocolademousse dessert. Dat zijn dus heerlijke recepten in één klap!
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: keto dieet, vegetarisch dieet, glutenvrij dieet (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat amandel. Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin Ahornsiroop, Sukrin Amandelmeel, Sukrin Gold, Sukrin Icing
Porties: 12
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 342 kcal
- Vet: 28,6 gram
- Eiwitten: 7,2 gram
- Koolhydraten: 19,7 gram
- – Waarvan suiker: 2,3 gram
- – Waarvan polyolen: 11,2 gram
- Netto koolhydraten: 8,5 gram
- Vezels: 9,9 gram
Avocado chocolademousse taart
Ingrediënten
- 100 gram havermeel / havermout
- 40 gram gedroogde kokosnoot
- 60 gram Sukrin Ahornsiroop
- 80 gran Sukrin Amandelmeel
- 30 gram kokosolie
- 4 avocado's
- 80 gram cacao
- 120 gram kokosmelk of room
- 120 gram Sukrin Gold
- 100 gram kokosolie
- 2 theelepels vanille extract
- 1/2 theelepel zout
- 1 eetlepel Sukrin Icing
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 ° C.
- Verwerk de havermout/havermeel, amandelmeel en kokosnoot in een keukenmachine tot een fijne mix (grof).
- Voeg de kokosolie en Sukrin Ahornsiroop toe en meng de mix goed.
- Vet en bekleed een taartvorm (met vegan boter). Voeg de mix in de taartvorm totdat je een gladde vlakke laag hebt.
- Bak de basis ongeveer 15-20 minuten (let goed op dat het niet aanbrandt).
- Smelt de kokosolie en voeg het cacaopoeder toe. Haal het mengsel van het vuur als het mengsel eruit ziet als gesmolten chocolade.
- Meng in een keukenmachine de avocado's tot ze helemaal glad zijn zonder klontjes. Voeg het chocolade/olie-mengsel, kokosmelk, Sukrin Gold, vanille en zout toe. Mix alles nu opnieuw.
- Giet de vulling in de taartbodem en zet ongeveer een uur in de koelkast.
- Decoreer het taartje met wat rood fruit en Sukrin Icing. Serveer het taartje koel.