Een echte klassieker zijn bosbessen muffins inmiddels. Door te kiezen voor bevroren bosbessen, kun je deze muffins het hele jaar doormaken. Werk je liever met verse ingrediënten en zijn bosbessen niet in het seizoen? Kies dan voor een appel/kaneel variant, chocolade of wat jij maar lekker vindt!
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: eiwitrijk, suikerarm, vegetarisch, glutenvrij, ketodieet, proteïnedieet (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat melk, ei en noten (amandel). Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin Amandelmeel, Sukrin FiberFin, Sukrin
Porties: 12
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 191 kcal
- Eiwit: 12,7 gram
- Koolhydraten: 6,1 gram
- waarvan suiker: 3,1 gram
- Vet: 11,6 gram
Tip! Heerlijk met een topping van Griekse yoghurt en Sukrin Melis
Bosbessen muffins
Een echte klassieker zijn bosbessen muffins inmiddels. Door te kiezen voor bevroren bosbessen, kun je deze muffins het hele jaar door maken. Werk je liever met verse ingrediënten en zijn bosbessen niet in het seizoen? Kies dan voor een appel/kaneel variant, chocolade of wat jij maar lekker vindt!
Ingrediënten
- 270 gram Sukrin Amandelmeel
- 60 gram Sukrin FiberFin
- 1/2 el bakpoeder
- drupje vanille essence
- 200 gram Sukrin Rood
- 150 gram blauwe bessen
- 125 gram boter
- 2 1/2 dl amandelmelk
- 2 eieren
Instructies
- Verwarm de oven voor op 170°C.
- Smelt de boter en mix hier de eieren doorheen.
- Was en droog de bosbessen en strooi er wat amandelmeel overheen, zodat ze bedekt zijn met een laagje meel.
- Mix nu de droge ingrediënten eerst met elkaar.
- Voeg langzaam de amandelmelk en het ei/botermengsel toe.
- Mix totdat je een mooi egaal beslag hebt.
- Voeg de bosbessen toe en schep deze er goed doorheen, maar dat ze niet beschadigen.
- Vul nu de muffinvormpjes met je beslag en sprenkel er nog een beetje Sukrin suikervervanger overheen.
- Bak in het midden van de oven voor ongeveer 20 minuten bruin.
- Laat ze gelijkmatig afkoelen op een rek.