Ze zijn er weer! De eerste kruidnoten liggen nu al in de schappen en wij kunnen natuurlijk niet achterlopen. Bij Sinterklaas horen cadeautjes en een hoop lekkere dingen! Ons cadeautje aan jou is dit heerlijke suikerarme en eiwitrijke kruidnoten recept. Door ze te bakken met amandelmeel en het suiker te vervangen door Sukrin maak je ze suikerarm en laag in koolhydraten.
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: glutenvrij, ketodieet, eiwitrijk, vegetarisch, suikerarm (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat melk en noten (amandel). Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin Amandelmeel, Sukrin
Porties: 7 porties van ±30 gram
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 110 kcal
- Eiwit: 7,4 gram
- Koolhydraten: 2,5 gram
- waarvan suiker: 1,2 gram
- Vet: 7,3 gram
TIP! Smelt wat Sukrin chocolade en dip ze hier in voor chocolade kruidnoten!
Knapperige suikervrije kruidnoten
Ze zijn er weer! De eerste kruidnoten liggen nu al in de schappen en wij mogen natuurlijk niet achterlopen! Ons cadeautje aan jou is dit heerlijke suikervrije en koolhydraatarme kruidnoten recept.
Ingrediënten
- 50 gram roomboter
- 100 gram Sukrin Amandelmeel
- 10 gram koek/speculaaskruiden
- 30 gram Sukrin
- 3 el (amandel)melk
- snuf zout
Instructies
- Verwarm de oven op 180°C.
- Verwarm in een pannetje de boter tot deze licht gesmolten is. Laat niet te heet worden.
- Meng in een grote kom de amandelmeel, speculaaskruiden, sukrin en het zout.
- Voeg de boter erbij en ook de (amandel)melk en maak tot een mooi homogeen deeg.
- Vorm ongeveer 48 balletjes van het deeg en leg deze op een bakplaat met bakpapier.
- Druk lichtjes aan, zodat ze meer een kruidnootjes vorm krijgen.
- Bak de koolhydraatarme kruidnootjes in zo'n 7 tot 12 minuten gaar. Blijf bij de oven staan en controleer regelmatig of ze niet verbranden.
- Haal na het bakken de koolhydraatarme kruidnoten meteen van de bakplaat, omdat ze anders nog teveel kunnen nagaren en zelfs kunnen verbranden!
- Laat ze rustig afkoelen op bijvoorbeeld een rooster, dan worden ze lekker knapperig!