Kwarktaart, wie is er niet dol op? Wij in ieder geval wel! Daarom maakten we dit heerlijke recept voor een Lemon Cheesecake met onze Stevia Drops – Lemon. Wij maakten allemaal mini kwarktaartjes en een portie bevat slechts 4,3 gram netto koolhydraten!
Lemon Cheesecake recept
Normaal gesproken bevat een cheesecake natuurlijk erg veel koolhydraten. Gelukkig hebben wij daar een oplossing voor! In dit recept gebruiken we ons Amandelmeel, Sukrin+ en de Stevia Drops – Citroen. Op deze manier is de kwarktaart een stuk lager in koolhydraten. Een portie bevat namelijk maar 4,3 gram netto koolhydraten. De cheesecake is heerlijk om te eten als dessert maar bijvoorbeeld ook lekker als snack voor bij de koffie.
Ben je geen citroenfan? No worries! Je kunt namelijk ook een van onze andere Stevia Drops gebruiken in dit recept. Bijvoorbeeld vanille, karamel of neutraal.
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: glutenvrij dieet, koolhydraatarm dieet
Allergenen informatie: bevat melk (lactose) en gluten. Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Amandelmeel, Sukrin+, Sukrin Stevia Drops – Citroen
Porties: 12
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 150 kcal
- Eiwit: 10,2 gram
- Koolhydraten: 6,8 gram
- Waarvan polyolen: 2,5 gram
- Waarvan suiker: 3,8 gram
- Netto koolhydraten: 4,3 gram
- Vet: 9,7 gram
Bekijk hier andere Sukrin recepten voor meer inspiratie!
Lemon Cheesecake
Ingrediënten
- 120 gram Amandelmeel
- 50 gram gesmolten roomboter
- 1 eetlepel Sukrin+
- 1 eetlepel kaneel
- 250 ml slagroom light
- 500 gram magere kwark
- 15 drops Sukrin Stevia Drops - Citroen
- 5 gelatineblaadjes
- 50 ml water
- 2 eetlepels Sukrin+
- 1 citroen
Instructies
- Pak een kom en doe hierin het amandelmeel, de Sukrin+ en een halve eetlepel kaneel. Meng goed door zodat het goed verdeeld is.
- Smelt de (room)boter op laag vuur. Voeg, wanneer de boter helemaal gesmolten is, toe aan het amandelmeelmengsel en roer goed door zodat er een stevige massa ontstaat.
- Neem een springvorm, bekleed deze met bakpapier. Of neem voor kleine kwarktaartjes een siliconen bakvorm voor cupcakes.
- Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm (of de siliconen bakvorm). Druk het geheel goed aan, dit gaat het beste met de achterkant van een lepel. Belangrijk voor de perfecte kwarktaart bodem is om de bodem minimaal een kwartier in de koelkast op te laten stijven.
- Week de gelatineblaadjes in ruim koud water.
- Klop ondertussen de slagroom lobbig op met de 2 eetlepels Sukrin+.
- Zet ongeveer 50 milliliter kokend water op, knijp de gelatineblaadjes uit en voeg aan het hete water toe en los ze hierin op.
- Pak een grote kom. Doe hierin de kwark, 12 druppel Sukrin Stevia Drops - Citroen en het gelatine-mengsel. Goed roeren. Proef of je de citroensmaak voldoende vindt, voeg anders nog enkele drops toe.
- Spatel daar vervolgens de opgeklopte slagroom door.
- Giet het kwarkmengsel op de bodem en laat enkele uren opstijven in de koelkast.
- Haal de kwarktaart uit de koelkast, haal ze uit de vorm. Rasp dan een citroen en garneer de kwarktaart met de citroenrasp en wat kaneel, smakelijk!