Een mince pie is een taartje wat we vooral in de UK zien. De ingrediënten verschillen per recept, maar meestal gaat het om een mengsel van gehakte en (gedroogde) vruchten, met kruiden zoals kaneel en nootmuskaat. Mince pies zijn vooral populair rond de kerst en gaan dan ook heerlijk samen met een glaasje glühwein!
Geschikt voor welke diëten: vegetarisch (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat gluten, noten (amandel) en ei. Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin Gold, Fiberfin, Sukrin Amandelmeel, Sukrin Icing
Porties: 10
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 262 kcal
- Eiwit: 11,3 gram
- Koolhydraten: 21,2 gram
- waarvan suiker: 16,8 gram
- Vet: 12,9 gram
TIP! Maak ook eens deze lekkere gingerbread koekjes, of gebruik dit recept om een peperkoek huisje te maken!
Kruidige Mincepies
Een mincepie is een taartje wat we vooral in de UK zien. Mincepies zijn vooral populair rond de kerst en gaan dan ook heerlijk samen met een glaasje glühwein! Het verschil met de traditionele Britse variant is dat deze taartjes een kwart minder calorieën bevatten en dat ze bovendien dubbel zoveel vezels bevatten.
Ingrediënten
- 250 gram gedroogd fruit
- 1 tl nootmuskaat
- 1 tl kaneel
- 1 appel
- 40 gram Sukrin Gold
- 25 gram amandelschaafsel
- 0,5 tl piment
Voor het deeg
- 180 gram Sukrin Amandelmeel
- 1 ei
- 30 gram Fiberfin
- 90 gram kokosolie
- 50 gram Sukrin Melis
- 2,5 el kokosmelk
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Voor het deeg meng je het amandelmeel, Fiberfin, kokosolie, Sukrin Melis en de kokosmelk met elkaar. Wanneer dit met elkaar vermengd is, voeg je ook het ei toe.
- Voor de vulling pers je de sinaasappel uit en rasp de schil. Snijd de appel in kleine stukjes en doe dit ook met het gedroogde fruit.
- Meng in een grote kom met de overige ingrediënten voor de vulling.
- Bekleed kleine bakvormpjes met het deeg en houd voldoende deeg over om er nog een schijfje deeg bovenop te leggen.
- Leg bovenop het deeg een flinke eetlepel van de vulling en daarbovenop een rondje met extra deeg.
- Bestrijk met wat eigeel.
- Bak in 10 tot 15 minuten gaar en goudbruin.
- Laat een paar minuutjes rusten voor je ze uit het bakvormpje haalt.
- Besprenkel met wat Sukrin Melis.