Oreo’s, wie is er niet dol op?! Wij kunnen in ieder geval geen genoeg krijgen van deze heerlijke koekjes. Onze ambassadeur Tisha heeft deze heerlijke koekjes verwerkt in een Oreo Chocomoussetaart, waarbij ze gebruik heeft gemaakt van onze Sukrin Chocolademousse!
Oreo Chocomoussetaart
Dit is het eerste recept waar onze chocolademousse in gebruikt wordt, dus duik snel de keuken in om dat lekkere recept te gaan maken! Het leuke is dat deze taart niet te veel poespas vraagt. De chocolademousse maak je in vijf minuten en ook de taart is zo gemaakt. En per portie bevat deze Oreo Chocomoussetaart slechts 181 calorieën. Omdat er naast de chocolademousse ook gebruik is gemaakt van Sukrin Amandelmeel, bevat de taart ook nog eens een bron van eiwitten. Elke gelegenheid is goed genoeg!
Geschikt voor welke diëten: vegetarisch (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat gluten, noten, ei, soja en melk. Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin Chocolademousse en Sukrin Amandelmeel
Porties: 8
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 181 kcal
- Eiwit: 6,7 gram
- Koolhydraten: 18,8 gram
- waarvan suiker: 7,8 gram
- Vet: 8,0 gram
Tip: heb je meer tijd en zin in een taart met nog minder suiker? Maak dan zelf de Oreokoekjes volgens ons recept en gebruik deze in plaats van de normale Oreokoekjes!
Oreo Chocomoussetaart
Benodigdheden
- Springvorm van 20 cm
- oven
Ingrediënten
Voor de mousse
- 1 zakje Sukrin Chocolademousse
- 200 ml amandeldrink ongezoet
Voor de bodem
- 30 gram Sukrin Amandelmeel
- 150 gram granola
- 75 gram appelmoes (zonder toegevoegd suiker)
- 1 ei
- 1 tl vanille-extract
- 1 snufje zout
Voor de topping
- 70 gram Oreo koekjes (Prozis)
- 10 gram cacaopoeder
- 35 gram blauwe bessen
Instructies
- Maak de chocolademousse minstens 2 uur op voorhand en laat opstijven in de koelkast. (Bereid deze met ongezoete amandeldrink in plaats van met halfvolle melk)
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Verkruimel de granola (indien nodig) tot iets fijnere stukjes. Kluts het ei en breng het samen met de appelmoes onder de granola. Doe er wat vanille extract en een snufje zout bij.
- Verdeel dit over de bodem van een kleine springvorm (bv. 20 cm) bekleed met bakpapier. Druk goed aan en zorg dat de volledige bodem bedekt is. Zet in de oven voor 15 minuten.
- Laat de bodem afkoelen en verdeel daarna de chocomousse erover.
- Verkruimel de oreo cookies en verdeel samen met het cacaopoeder en de blauwe bessen over de chocomousse.