Voor ambassadeur Tisha bakken een van haar favoriete dingen om te doen tijdens het weekend. Volgens haar hoef je geen keukenprinses te zijn om gezonde dingen klaar te maken en daar geven wij haar groot gelijk in! Voor deze simpele en snelle appeltaart heb je wellicht de ingrediënten al in huis waardoor je niet meer naar de winkel hoeft. Je kunt dus meteen aan de slag! Heb je de ingrediënten niet in huis? Geen probleem! Sla dit simpele maar heerlijke recept dan op en maak het wanneer je de ingrediënten hebt ingeslagen. Deze simpele appeltaart is zeer eenvoudig om te maken en Tisha zal je uiteraard verrassen met de smaak van het recept. De appeltaart bevat ook nog eens een bron van eiwitten. Volgens Tisha is de taart lekker fris, zoet en kun je hier zonder schuldgevoel van genieten!
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: keto dieet, vegetarisch dieet, glutenvrij dieet (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat amandel, melk en ei. Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin Amandelmeel, Sukrin Kokosmeel en Sukrin Gold
Voedingswaarden per portie (taart bevat 10 porties):
- Energie: 153 kcal
- Vet: 9,3 gram
- Eiwitten: 6,3 gram
- Koolhydraten: 12,2 gram
- – Waarvan suiker: 8,2 gram
- – Waarvan polyolen: 2,9 gram
- Netto koolhydraten: 9,3 gram
- Vezels: 3,6 gram
Simpele en snelle appeltaart
Ingrediënten
- 60 gram Sukrin Amandelmeel
- 29 gram Sukrin Kokosmeel
- 30 gram Sukrin Gold
- 3 grote appels
- 2 eieren
- 40 gram geklaarde boter of ghee
- 2 eetlepels appelmoes zonder toegevoegde suikers
- 100 gram Griekse yoghurt
- 2 eetlepels amandelschaafsel
Instructies
- Smelt de boter. Meng de eieren, de Sukrin Gold, Sukrin Amandelmeel, Sukrin Kokosmeel, twee eetlepels appelmoes en de yoghurt met de gesmolten boter
- Schil de appels en snijd in blokjes. Lepel deze voorzichtig onder het mengsel.
- Doe het beslag in een met bakpapier beklede springvorm en verdeel het amandelschaafsel er over.
- Zet 20-25 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.
- Haal uit de oven en laat de cake eerst wat afkoelen voor je hem uit de vorm haalt.