Dit eiwitrijke speculaas bananenbrood van online diëtiste Zanna bevat een bron van vezels! Het recept is zowel gluten- als lactosevrij. Dit recept is ideaal lekker wilt eten maar een gezonde leefstijl wilt naleven en als je gek bent op bananenbrood! Binnen een uurtje staat dit heerlijke recept op tafel.
Bereidingstijd speculaas bananenbrood: 15 minuten voorbereiding + 40 minuten in de oven
Geschikt voor welke diëten: glutenvrij dieet, vegetarisch dieet en lactosevrij dieet (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat ei en noten (amandel). Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin Amandelmeel
Porties: 10 porties
Voedingswaarden per portie:
- Kcal: 165
- Vet: 3,5 gram
- Eiwitten: 8,9 gram
- Koolhydraten: 22,7 gram
Speculaas bananenbrood - Zanna Hofstede
Dit eiwitrijke speculaas bananenbrood van online diëtiste Zanna bevat een bron van vezels! Het recept is zowel gluten- als lactosevrij. Dit recept is ideaal als je lekker wilt eten maar een gezonde leefstijl wilt naleven en als je gek bent op bananenbrood!Ingrediënten
- 3 rijpe bananen
- 3 eieren
- 1 tl vanillesuiker
- 100 gram amandelmeel
- 150 gram havermeel/boekweitmeel/glutenvrije meel
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl baking soda
- 2 tl speculaaskruiden
- snuf zout
- 5/6 glutenvrije speculaasjes (Holland & Barrett of YAM)
Instructies
- Pureer de bananen tot een papje. Voeg de eieren, één voor één, samen met de vanillesuiker toe.
- Voeg het amandelmeel, havermeel, bakpoeder, baking soda, speculaaskruiden en zout toe. Meng dit door het beslag tot het helemaal is opgenomen.
- Spatel 3/4 van de fijngehakte/gemalen speculaasjes door het beslag en verdeel over in een ingevet cakeblik. Strijk glad en strooi de overige gemalen speculaasjes eroverheen.
- Bak het speculaas bananenbrood in 40 minuten op 180°C (boven- en onderwarmte) gaar. Een houten prikker moet er schoon uitkomen.