Onze ambassadeur Judith was in eerste instantie van plan om gevulde speculaas te maken. Toen ze de amandelspijs aan het maken was, pakte dat naar haar mening iets te droog uit. Wat deed ze toen? Ze maakte er een taart van! Dit resulteerde in dit smeuïge eiwitrijk en spijsachtig speculaas taartje. Het taartje is gluten- en melkvrij, bevat een bron van vezels en is gemaakt met onze amandelmeel. Een heerlijk taartje voor de koude winteravonden of bij Sinterklaasavond.
Bereidingstijd: 10 minuten voorbereiding + 40 minuten in de oven
Geschikt voor welke diëten: glutenvrij, lactosevrij
Allergenen informatie: noten (amandelen), ei. Kan sporen van andere allergenen bevatten.
Sukrin producten: Sukrin Amandelmeel
Porties: 12 porties
Voedingswaarden per portie:
- Kcal: 176 kcal
- Vet: 7,6 gram
- Eiwitten: 8,8 gram
- Koolhydraten: 16,8 gram
- Vezels: 2,1 gram
Speculaas taartje - Judith (Ikeetvrij)
Benodigdheden
- Taartvorm van 20 cm (ingevet en ik leg altijd bakpapier op de bodem)
Ingrediënten
- 150 gram Sukrin Amandelmeel
- 120 gram suiker
- 3 eieren
- 3 tl bakpoeder
- 4 volle tl koek- en speculaaskruiden
- 2 bananen in stukken
- 50 ml zonnebloemolie
- Amandelsnippers
Instructies
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Meng het amandelmeel en de suiker.
- Mix de eieren door het beslag.
- Voeg de bananen, bakpoeder, speculaaskruiden en zonnebloemolie toe en mix tot een egaal beslag.
- Stort het beslag in de vorm en maak af met amandelsnippers.
- Bak de taart in 40 minuten gaar. Wordt de bovenkant te donker? Dek deze dan af tijdens het bakken.