Gingerbread koekjes zien we in het buitenland veel vaker dan in Nederland. Toch wint dit koekje steeds meer populariteit en door programma’s als Heel Holland bakt zien we hoe leuk het is om met het basisrecept voor gingerbread mooie koekhuisjes te maken. Dit recept is een stuk gezonder dan de klassieke variant, door de suiker te vervangen met Sukrin Gold en te kiezen voor ontvet amandelmeel van Sukrin.
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: suikerarm, vegetarisch, ketodieet, eiwitrijk (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat ei, melk, gluten en noten (amandel). Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin Amandelmeel, Sukrin Fiberfin, Sukrin Gold
Porties: 30
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 60 kcal
- Eiwit: 3,7 gram
- Koolhydraten: 1,1 gram
- waarvan suiker: 0,6 gram
- Vet: 4,2 gram
TIP! Je kunt de koekjes leuk versieren door Sukrin Icing (poedersuiker) te mengen met eiwit. Zo maak je een zoetige pasta waarmee je de koekjes kunt inkleuren!
Gingerbread koekjes voor een zoete & suikervrije kerst!
Gingerbread koekjes zien we in het buitenland veel vaker dan in Nederland. toch wint dit koekje steeds meer populariteit. Dit recept is een stuk gezonder dan de klassieke variant.
Ingrediënten
- 200 gram Sukrin Amandelmeel
- 3 tl Sukrin FiberFin
- 1 tl bakpoeder
- 1/2 baksoda
- 2 tl kaneel
- 2 tl gemalen gemberpoeder
- 1 ei
- 125 gram (room)boter
- 90 gram Sukrin Gold
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Mix de Sukrin Gold met de boter tot je een romig en glad geheel hebt. Voeg het ei toe en mix verder.
- Mix de droge ingrediënten met elkaar en voeg toe aan het boter mengsel.
- Mix en kneed het deeg tot een homogeen geheel. Laat het deeg zo'n 30 minuten rusten en rol zo dun mogelijk uit.
- Met koekjesvormpjes steek je de gewenste vormen uit. Leg deze op de bakplaat en bak in 5-7 minuten gaar.
- Laat afkoelen op een rekje.