Dit is zo’n gemakkelijk recept en toch zo heerlijk! Dit is het ideale recept om suiker te vervangen met Sukrin producten en het bevat een bron van eiwitten. Zo maak je heel simpel een veel gezondere traktatie. Je kunt eindeloos variëren met het fruit. Voeg bijvoorbeeld ook eens wat rabarber toe of gehakte noten. In de winter kan je er ook een appel of peren crumble van maken! Wedden dat je dit superlekker vindt!
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: proteïnedieet, ketodieet, vegetarisch, suikerarm (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat gluten en noten (amandelen). Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin Gold, Sukrin Amandelmeel
Porties: 9
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 260 kcal
- Eiwit: 11,9 gram
- Koolhydraten: 6,7 gram
- waarvan suiker: 5,4 gram
- Vet: 19,7 gram
Tip! Heerlijk met wat Griekse yoghurt die je zoet met Sukrin!
Suikervrije Bosbessencrumble met Sukrin Gold
Dit is zo'n gemakkelijk recept en toch zo heerlijk! Dit is het ideale recept om suiker te vervangen met Sukrin producten. Zo maak je heel simpel een veel gezondere traktatie.
Ingrediënten
- 140 gram Sukrin Amandelmeel
- 100 gram gemalen amandelen
- 80 ml gesmolten kokosolie
- 50 gram Sukrin Gold
- 50 gram Amandel schaafsel
- 500 gram bosbessen
- 100 gram Sukrin Gold
- 1 tl kaneel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Voeg voor de topping eerst de droge ingrediënten met elkaar, mix goed. Houd het amandelschaafsel apart.
- Voeg beetje bij beetje de gesmolten kokosolie toe en kneed met je handen totdat er een kruimelig deeg ontstaat.
- Was de bosbessen voorzichtig en droog ze goed af.
- Meng de bosbessen met de Sukrin Gold en het kaneel.
- Verdeel de bosbessen over een bakblik en leg er vervolgens het kruimeldeeg op.
- Druk het deeg lichtjes aan, zo wordt het wat knapperiger. Leg bovenop het kruimeldeeg het amandelschaafsel.
- Dek het bakblik af met aluminiumfolie.
- Bak de taart in ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven gaar.
- Verwijder de folie van het bakblik en bak de taart vervolgens nog in een paar minuutjes mooi bruin.