Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn: stroopwafels zonder toegevoegde suikers. Oanh van Oanh’s Kitchen kreeg het voor elkaar met dit recept. Door traditionele meel te vervangen met Sukrin Amandelmeel en Kokosmeel bevatten de wafels weinig koolhydraten en door stroop te vervangen door Sukrin Gold Siroop bevat het ook nog eens minder suiker! Al trek gekregen? Lees dan snel verder.
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: eiwitrijk, ketodieet, vegetarisch (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat gluten, ei, melk en noten (amandel). Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin Amandelmeel, Sukrin Kokosmeel, Sukrin Gold, Sukrin Gold Siroop
Porties: 10
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 114 kcal
- Eiwit: 9,3 gram
- Koolhydraten: 3,3 gram
- waarvan suiker: 2,3 gram
- Vet: 5,6 gram
TIP! Stroopwafelkruimels smaken ook ontzettend lekker.
Oanh’s Kitchen
Suikervrije sticky stroopwafels
Ingrediënten
- 150 gram Sukrin Amandelmeel
- 50 gram Sukrin Kokosmeel
- 35 gram gesmolten roomboter
- 60 ml ongezoete amandelmelk
- 1 ei
- 50 gram Sukrin Gold
- 3 tl koekkruiden
- 1/2 tl bakpoeder
- Sukrin FiberSirup Gold
Instructies
- Meng alle ingrediënten behalve de Sukrin FiberSirup en maak er een mengsel van.
- Verdeel het stevige mengsel in acht bolletjes.
- Verwarm het niepertjesijzer.
- Leg een bolletje in het midden van het ijzer en druk dicht.
- Haal de wafel eruit als het goudbruin kleurt en laat afkoelen.
- Herhaal dit tot de bolletjes op zijn.
- Doe de Sukrin FiberSirup tussen twee koeken.