Ben je ook zo dol op high tea? Wij wel! Heerlijke chocolade bolletjes, smeuïge brownies, kannen vol thee en natuurlijk scones! Scones kunnen niet ontbreken bij een high tea. Dit van oorsprong Schotse koekje/cakeje is vandaag de dag heel populair in de UK en samen met een klodder clotted cream of een lik jam zijn ze onweerstaanbaar! Deze versie is heel wat onschuldiger dan de Britse variant. Lekker smullen dus.
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: eiwitrijk, glutenvrij, vegetarisch (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat ei en noten (amandel). Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin Amandelmeel, Sukrin Kokosmeel, Sukrin:1, Sukrin Icing (voor garnering)
Porties: 12
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 166 kcal
- Eiwit: 14,8 gram
- Koolhydraten: 8,7 gram
- waarvan suiker: 7,7 gram
- Vet: 6,6 gram
TIP! Vervang de Sultana’s eens door blauwe bessen, kokosrasp of frambozen!
Zelf scones maken
Ingrediënten
- 300 gram Sukrin Amandelmeel
- 60 gram Sukrin Kokosmeel
- snuf zout
- 1 1/4 tl bakpoeder
- 2 el Sukrin:1
- 100 gram rozijnen (sultanas)
- 30 gram kokosolie
- 2 eieren
- 60 ml kokosmelk
- 2 el appelazijn
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Mix in een grote kom het amandelmeel, kokosmeel, zout, bakpoeder en de Sukrin:1.
- Mix in een kleine kommetje de 'natte' ingrediënten en voeg deze samen met de sultana's of rozijnen toe aan de droge ingrediënten.
- Kneed tot je een mooi gelijkmatig deeg hebt en verdeel het deeg in 8 tot 10 gelijke balletjes die je lichtjes platdrukt op de bakplaat.
- Bak voor ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven.
- Heerlijk met deze zelfgemaakte suikervrije jam of besprenkel met wat Sukrin Melis.